EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Προσβάσεις Κυριακής 11/9

Με μόλις τρεις ειδικές διαδρομές, είναι πολύ πιθανό όλα να κριθούν στο νήμα, με κάθε χιλιόμετρο να μετράει!

  • -
  • -

Η τελευταία μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει συνολικά μόλις τρεις ειδικές διαδρομές και 45 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Τα σενάρια σε αυτή την περίπτωση είναι δύο. Είτε οι θέσεις θα έχουν ήδη καθοριστεί, είτε τα πάντα θα κριθούν στο νήμα. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο ειδικές διαδρομές της Κυριακής είναι από τις πλέον κλασσικές του εθνικού μας αγώνα. Ο λόγος για το Ελευθεροχώρι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί δύο φορές, και τη φημισμένη Ελάτεια. Το πρώτο, θα αποτελέσει και την Power Stage του αγώνα, η οποία και θα ρίξει την αυλαία του αγωνιστικού σκέλους. Σημειώστε, ότι ο τερματισμός θα γίνει και φέτος στη Λαμία, έξω από το χώρο του σέρβις παρκ στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, με το πρώτο αυτοκίνητο να υπολογίζεται στη ράμπα στις 14:45. Πατήστε εδώ για να δείτε το ωράριο του αγώνα!

Ε.Δ. 14 / 16 – Ελευθεροχώρι

Μήκος: 16,90 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής 1ο Πέρασμα: 06:05

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου 1ο Πέρασμα: 09:08

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής 2ο Πέρασμα: 10:15

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου 2ο Πέρασμα: 13:18

Περιγραφή: Mία κλασική ακροπολική ε.δ., που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ξεκινώντας έξω από το Ελευθεροχώρι, ανηφορίζει σχετικά γρήγορα μέχρι την πρώτη λίμνη (η οποία δεν έχει νερό) και μετά μπαίνει στο δάσος, σε ένα πολύ στενό κομμάτι μέχρι τη διασταύρωση της Δριμαίας. Από εκεί ο δρόμος γίνεται πάρα πολύ γρήγορος μέχρι το ύψος της δεύτερης λίμνης (χωρίς νερό). Μετά από περίπου 1,50 km γίνεται και πάλι πολύ στενός.

Προσβάσεις θεατών

1 (Καλή πρόσβαση - ΙΧ)

Aπό τη Λαμία με κατεύθυνση πρoς Αθήνα, στην Εθνική Οδό βγαίνετε στην έξοδο προς Άμφισσα-Μπράλο, όπου υπάρχει σταθμός διοδίων. Σε 160 m στρίβετε δεξιά προς Πάτρα-Δελφούς-Άμφισσα. Σε 12,50 km, στη διασταύρωση που αριστερά οδηγεί προς Ελευθεροχώρι, συνεχίζετε ευθεία και σε 2,63 km, μετά από δεξιά στροφή, «αφήνετε» δεξιά διασταύρωση προς Σκαμνό-Οίτη-Παύλιανη. Σε 5,60 km στρίβετε αριστερά προς Λιβαδειά. Σε 2,90 km στρίβετε αριστερά προς Παλαιοχώρι. Σε 800 m στην διασταύρωση στρίβετε δεξιά και σε 200 m και πάλι δεξιά. Σε 400 m, εμπρός από το κοιμητήριο η επιφάνεια γίνεται χώμα. Σε 600 m, στη διασταύρωση  στρίβετε αριστερά. Σε 1,80 km στρίβετε δεξιά (ανηφορικός δρόμος) και σε 6,0 km φτάνετε στο 3,90 km της ε.δ., στη λίμνη.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ 


2 (Μέτρια πρόσβαση -
SUV)

Από τις Θερμοπύλες κατευθύνεστε προς Ανάβρα. Περνάτε μέσα από το χωριό και μηδενίζετε εμπρός από το τελευταίο σπίτι στην έξοδό του (στα δεξιά, με παιδική χαρά). Σε 3,45 km (αριστερή στροφή - γαλάζιο προσκυνητάρι), στρίβετε δεξιά στον ανηφορικό χωματόδρομο. Σε 3,20 km στρίβετε αριστερά και σε 1,17 km φτάνετε στο 12.93 km της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

Ε.Δ. 15 – Ελάτεια

Μήκος: 11,26 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 07:08

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 10:11

Περιγραφή: Ακόμα μία κλασσική ακροπολική διαδρομή, που μάλιστα έχει κερδίσει τον τίτλο του… «ελληνικού Pikes Peak». Ξεκινάει 2,50 km επάνω από το χωριό Ελάτεια, προς Βασιλικά-Ρεγκίνι. Τα πρώτα 4,50 km είναι ανηφορικά, σε σχετικά καλό οδόστρωμα και με αρκετές φουρκέτες. Αυτό το κομμάτι διαδέχεται από ένα πολύ γρήγορο κατηφορικό, μήκους 2,0 km, μέχρι να φτάσει σε αλλαγή πορείας (αριστερά) προς Ρεγκίνι. Σε 290 m περνάει από νερά, για να ξεκινήσει το τελευταίο, ιδιαίτερα τεχνικό κατηφορικό κομμάτι, μήκους περίπου 4,6 km μέχρι τον τερματισμό. 

Προσβάσεις θεατών

1 (Δύσκολη πρόσβαση – 4x4)

Από τον δρόμο που ενώνει το Μόδι με την Ελάτεια, στο Stop στρίβετε αριστερά και μηδενίζετε. Σε 1,45 km περνάτε μέσα από το χωριό «Παναγίτσα». Συνεχίζετε ευθεία (σε 480 m γίνεται χώμα) και στο προσκυνητάρι στρίβετε αριστερά. Σε 1,37 km, στη διχάλα στρίβετε δεξιά και σε 640 m ξανά δεξιά, έχοντας αφήσει έναν δευτερεύοντα δρόμο επίσης στα δεξιά. Σε 1,18 km στο «Τ» στρίβετε δεξιά και σε 3,35 km φτάνετε στο 6,92 km της ειδικής διαδρομής, 290 m μετά τα νερά.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

2 (Εύκολη πρόσβαση – ΙΧ)

Περπατώντας από το χωριό Ελάτεια προς τα Βασιλικά, σε περίπου 2,50 km θα φτάσετε στην εκκίνηση της ειδικής διαδρομής. Από εκεί, μπορείτε να περπατήσετε ως τις πρώτες φουρκέτες, όπου αν κάτσετε σε ψηλό σημείο, μπορείτε να δείτε για περισσότερη ώρα την προσπάθεια των αγωνιστικών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...