EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Πώς να πάω στις ειδικές της Πέμπτης 8/9

Η πρώτη μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει περισσότερο… εορταστικό χαρακτήρα, με την πανηγυρική εκκίνηση και τη διεξαγωγή της EKO Super Special Stage στο Ολυμπιακό Στάδιο.

  • -
  • -

Η Πέμπτη 8/9 είναι η πρώτη ημέρα αγωνιστικής δράσης. Τις δύο προηγούμενες, τα πληρώματα έχουν ολοκληρώσει τις αναγνωρίσεις τους και νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιήσουν την τελευταία δοκιμή με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα πριν την έναρξη του αγώνα. Αυτό –παραδοσιακά- συμβαίνει στο shakedown, όπου και δοκιμάζουν τα αυτοκίνητα, κάνοντας και τις ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής σε αντίστοιχες συνθήκες με αυτές που θα αντιμετωπίσουν στον αγώνα. Η διαδικασία θα λάβει χώρα λίγο έξω από τη Λαμία και είναι μία πρώτη ευκαιρία για να πάρετε μία γεύση από τις ικανότητες των οδηγών. Μάλιστα, συνήθως πραγματοποιούν περισσότερα από δύο περάσματα, γεγονός που σας επιτρέπει να απολαύσετε τα αυτοκίνητα αρκετές φορές στο ίδιο σημείο. Αμέσως μετά, τα αυτοκίνητα θα φορτωθούν σε αυτοκινητάμαξες και θα έρθουν στην Αθήνα, όπου στη συνέχεια θα ξεκινήσει η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα. Τα αυτοκίνητα θα περάσουν τη ράμπα της αφετηρίας και αμέσως θα μπουν στη διαδρομή της σούπερ ειδικής στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μία πραγματική γιορτή που σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσει κανείς…

Shakedown

Μήκος: 3,62 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 04:56

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 08:01

Περιγραφή: Αντιπροσωπευτικό των διαδρομών του αγώνα, το πρώτο κομμάτι του shakedown αν και σε σκληρό οδόστρωμα, είναι γρήγορο, με τεχνικές στροφές. Στη συνέχεια, καθώς ανηφορίζει, ο δρόμος φαρδαίνει και η διαδρομή παραμένει τεχνική και γρήγορη.

Προσβάσεις θεατών

Καθώς δεν υπάρχει ενδιάμεση πρόσβαση για το Shakedown, συστήνεται η είσοδος με τα πόδια από τον τερματισμό, έχοντας νωρίτερα παρκάρει στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού. Προτιμήστε να βρεθείτε νωρίτερα στο σημείο, διότι ο δρόμος θα κλείσει περίπου 30 λεπτά πριν την άφιξη των αγωνιστικών.

SS1 / EKO SSS Ολυμπιακό Στάδιο

Μήκος: 1,95 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: -

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 20:08

Περιγραφή: Όπως και το 2005, έτσι εν έτη 2022, η υπερειδική του ΟΑΚΑ θα είναι ασφάλτινη. Το μήκος της είναι ελαφρώς μικρότερο, αφού εκείνη τη χρονιά άγγιζε τα 2,4 km, αλλά αναμένεται να είναι ελαφρώς πιο γρήγορη, αφού έχει λιγότερες κλειστές στροφές. Τα αυτοκίνητα και πάλι θα κινούνται σε μία παράλληλη διαδρομή, ενώ όπως τότε, έτσι και σήμερα θα υπάρχει γέφυρα, όπου και αναμένεται τα αυτοκίνητα να συνδυάσουν το πέρασμα από εκεί με ένα εντυπωσιακό άλμα. Επί της διαδικασίας, σημειώστε ότι την ίδια στιγμή θα διεξάγεται και η τελετή εκκίνησης! Συγκεκριμένα, τα αγωνιστικά θα ανεβαίνουν ανά δύο στη ράμπα της αφετηρίας και αφού πάρουν την καρό σημαία θα τοποθετούνται στη γραμμή της αφετηρίας για να ξεκινήσουν τις κατά μέτωπο αναμετρήσεις τους…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...