EKO Ράλλυ Ακρόπολις: Προσβάσεις Σαββάτου 10/9

Η 3η μέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει τα περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα και αναμφίβολα θα είναι κρίσιμη για τη μάχη της κορυφής…

  • -
  • -

Μετά το μαραθώνιο των ειδικών από το Λουτράκι έως τη Λαμία, οι συμμετέχοντες στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα αγωνιστούν την 3η ημέρα σε κλασσικές, αλλά και νέες ειδικές με επίκεντρο το νομό Φθιώτιδας. Η ιδιαιτερότητα του σκέλους είναι ότι περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές και τα περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα, σχεδόν 148! Κάτι που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα ξεχωρίσουν και οι διεκδικητές της νίκης… Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την τελευταία ημέρα θα διεξαχθούν μόλις τρεις ειδικές διαδρομές, είναι φανερό ότι το συγκεκριμένο σκέλος μπορεί να καθοριστεί καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα. Η συνταγή που επέλεξε η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, περιλαμβάνει δύο ίδιες με πέρσι ειδικές και μία νέα. Ο λόγος για τις ε.δ. Πύργος και Ταρζάν, που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους οδηγούς, αλλά και σε όσους τις παρακολούθησαν. Σε αυτές, προστίθεται και η νέα ειδική Περιβόλι, η οποία είναι εξαιρετικά τεχνική και απαιτητική. Πατήστε εδώ για να δείτε το ωράριο του αγώνα!

Ε.Δ. 8 / 11 – Πύργος

Μήκος: 33,20 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής 1ο Πέρασμα: 05:30

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου 1ο Πέρασμα: 08:33

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής 2ο Πέρασμα: 11:30

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου 2ο Πέρασμα: 14:33

Περιγραφή: Η μεγαλύτερη και για κάποιους καλύτερη ε.δ. του αγώνα. Ξεκινάει λίγο μετά την έξοδο του χωριού Πύργος με σχετικά στενό, αλλά καλό κομμάτι, για 12 km. Συνεχίζει σε σχετικά φαρδύ δρόμο και διασχίζει το χωριό Δάφνη. Από εκεί ξεκινάει ένα ιδιαίτερα στενό κομμάτι, γρήγορο στην αρχή και αρκετά κλειστό προς το τέλος, με μήκος περίπου 6 km μέχρι το χωριό Ανατολή. Από εκεί και για περίπου 10 km, είναι πολύ γρήγορη και ιδιαίτερα απολαυστική για τα πληρώματα.

Προσβάσεις θεατών

1 (Δύσκολη πρόσβαση- 4x4)

Ερχόμενοι από τη Λαμία μέσω Υπάτης διασχίζετε την Καστανιά και στην έξοδό της ακολουθείτε τον ασφάλτινο δρόμο για Νεοχώρι. Στην έξοδο του χωριού με κατεύθυνση προς Μαυρολιθάρι ακολουθήστε τον χωμάτινο δρόμο. Μετά από 2,80 km, στη διασταύρωση στρίψτε αριστερά και συνεχίστε για άλλα 6,35 km για να φτάσετε στο 9,26 km της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

 

2 (Καλή πρόσβαση- ΙΧ)

Μέσω Παύλιανης-Πυρών Ηρακλέους φτάνετε στο Μαυρολιθάρι. Στην έξοδο του χωριού, όπου ανηφορικός δρόμος δεξιά, μηδενίζετε και συνεχίζετε στον κεντρικό δρόμο. Σε 1,90 km φτάνετε στην πινακίδα εισόδου στο χωριό «Καστριώτισσα» το οποίο και διασχίζετε. Σε 5,38 km παρκάρετε στο δρόμο και περπατώντας για 390 m στο χωματόδρομο που βρίσκεται δεξιά, φτάνετε στο 12,06 km της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

 

3 (Δύσκολη πρόσβαση- 4x4)

Πριν την είσοδο του χωριού «Μάρμαρα», στην πινακίδα «Προς Πέρα Συνοικία», ακολουθείτε το δρόμο όλο δεξιά. Αφού περάσετε την πρώτη διασταύρωση, σε 240 m αφήνετε ένα δρόμο δεξιά και σε άλλα 300 m στρίβετε δεξιά. Συνεχίζοντας σε πολύ στενό δρόμο, μετά από 1,20 m φτάνετε στο Flying της ειδικής διαδρομής (παρκάρετε στον δρόμο από τον οποίο φτάσατε). Προσοχή: Καθώς δεν υπάρχει χώρος για μανούβρα, θα πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθεί η ειδική διαδρομή και να περάσει το ουραγό αυτοκίνητο για να φύγετε, με κατεύθυνση το χωριό Μάρμαρα.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ
Ε.Δ. 9 / 12 – Περιβόλι

Μήκος: 17,42 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής 1ο Πέρασμα: 06:31

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου 1ο Πέρασμα: 09:34

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής 2ο Πέρασμα: 12:31

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου 2ο Πέρασμα: 15:34

Περιγραφή: Ξεκινάει με ένα κομμάτι 7,0 km που σε περίπτωση βροχής θα δυσκολέψει τα πληρώματα (μέσα στα δέντρα, με ελάχιστη ορατότητα και καθόλου χώρο για θεατές). Ακολουθούν περίπου 2,50 km με πολλή φυτευτή πέτρα, ενώ από εκεί και μέχρι τον τερματισμό, το οδόστρωμα είναι στρωτό.

Προσβάσεις θεατών

H συγκεκριμένη ειδική δεν προσφέρεται για παρακολούθηση, αφού δεν έχει κάποιες ενδιάμεσες προσβάσεις. Παράλληλα, είναι δύσκολο να φτάσει κανείς τόσο στην εκκίνηση, όσο και στον τερματισμό, την ώρα που λόγω της πυκνής βλάστησης δεν έχει προτεινόμενα σημεία παρακολούθησης.

Ε.Δ. 10 / 13 – Ταρζάν

Μήκος: 23,37 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής 1ο Πέρασμα: 08:02

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου 1ο Πέρασμα: 11:08

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής 2ο Πέρασμα: 14:02

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου 2ο Πέρασμα: 17:08

Περιγραφή: Μετά από αρκετά χρόνια, η θρυλική διαδρομή επέστρεψε στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, συγκεντρώνοντας μάλιστα πλήθος κόσμου. Τα πρώτα, περίπου δέκα κατηφορικά χιλιόμετρα, περνούν μέσα από πυκνό δάσος, σε σκληρό δρόμο. Στη συνέχεια, για περίπου 4 km ο δρόμος είναι ιδιαίτερα καλός. Mετά τη διασταύρωση για Ροβολιάρι και Ρεντίνα αρχίζει το γνωστό λιθόστρωτο του Ταρζάν, που ταλαιπωρεί αναρτήσεις και λάστιχα. Ο τερματισμός είναι λίγο πριν την είσοδο του χωριού Παλαιά Γιαννιτσού.

Προσβάσεις θεατών

1a (Μέτρια πρόσβαση- SUV)

Από το χωριό Ροβολιάρι φτάνετε 400 m πριν από το 14,81 km της ε.δ.. Ακολουθήστε τις οδηγίες της αστυνομίας και των κριτών και παρκάρετε το όχημά σας στις ενδεδειγμένες θέσεις πάρκινγκ. Ο δρόμος αυτός είναι διαφυγή ασθενοφόρου. Πιθανό μπλοκάρισμά του ενέχει κίνδυνο ακύρωσης της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

 

1b (Καλή πρόσβαση- ΙΧ)

Από την είσοδο του χωριού Ρεντίνα (όπου αεροπλάνο) συνεχίζετε προς το χωριό. Σε 1,64 km φτάνετε στην πλατεία (δεξιά καφενείο) και στρίβετε αριστερά. Σε 480 m, όπου πινακίδα Stop, στη διχάλα ακολουθείτε το δρόμο δεξιά. Σε 6,40 km, στη διχάλα (πινακίδα «Μονή Ρεντίνας» στα δεξιά) συνεχίζετε στον αριστερό δρόμο. Σε 1,90 km (πινακίδα «Δήμος Σοφάδων Όρια Ρεντίνας») συνεχίζετε ευθεία. Σε 2,91 km η ΕΛ.ΑΣ. θα διακόπτει την κυκλοφορία. Παρκάρετε και σε 440 m φτάνετε στο 14,81 km της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

 

2 (Μέτρια πρόσβαση- SUV)

Μηδενίζετε στο κτήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην έξοδο της Λαμίας προς Καρπενήσι. Σε 25,51 km στρίβετε δεξιά προς Μακρακώμη. Σε 3,02 km στρίβετε αριστερά και σε 600 m, στον κυκλικό κόμβο συνεχίζετε ευθεία. Σε 100 m στο “Stop” στρίβετε δεξιά. Σε 800 m στρίβετε δεξιά προς «Τσούκα», όπου φτάνετε μετά από 6,38 km. Σε 450 m στρίβετε όλο αριστερά και σε 80 m όλο δεξιά. Σε 680 m στα αριστερά σας βρίσκεται το νεκροταφείο του χωριού και σε 140 m η επιφάνεια γίνεται χωμάτινη. Σε 850 m στο τρίχαλο ακολουθείτε τον δεξιό δρόμο και σε 3,90 km (μικρό σπίτι δεξιά) στρίβετε δεξιά. Σε 5,78 km φτάνετε στο 19,64 της ειδικής διαδρομής.

Για πλοήγηση πατήστε εδώ

 

3 (Μέτρια πρόσβαση- SUV)

Μηδενίζετε στο κτήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην έξοδο της Λαμίας προς Καρπενήσι. Σε 25,51 km στρίβετε δεξιά προς Μακρακώμη. Σε 3,02 km στρίβετε αριστερά και σε 600 m, στον κυκλικό κόμβο συνεχίζετε ευθεία. Σε 100 m στο “Stop” στρίβετε δεξιά. Σε 800 m στρίβετε δεξιά προς «Τσούκα», όπου φτάνετε μετά από 6,38 km. Σε 450 m στρίβετε όλο αριστερά και σε 80 m όλο δεξιά. Σε 680 m στα αριστερά σας βρίσκεται το νεκροταφείο του χωριού και σε 140 m η επιφάνεια γίνεται χωμάτινη. Σε 4,25 km, στρίβετε δεξιά στον «λευκό» τσιμεντόδρομο. Σε 960 m στρίβετε πίσω δεξιά και σε 180 m, πάνω σε δεξιά στροφή, στρίβετε αριστερά. Σε 4,77 km φτάνετε στο 22.33 km της ειδικής. Για πλοήγηση ακολουθείτε τον παραπάνω σύνδεσμο και όταν μπείτε χώμα ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...