Αυτή είναι η ελληνική συμμετοχή του Dakar Classic 2022

Το φετινό Rally Dakar θα έχει ελληνικό χρώμα, αφού στην κατηγορία Classic θα συμμετέχουν για 1η φορά το πλήρωμα Μπερσής-Κουτσουμπός.

  • -
  • -

Το Rally Dakar περιλαμβάνει πλέον και την κατηγορία Classic, στην οποία συμμετέχουν πληρώματα από όλες τις γωνιές του πλανήτη με αυτοκίνητα-θρύλους από το παρελθόν του φημισμένου αγώνα. Για το 2022, έχουμε και ελληνική συμμετοχή!

greek dakar1

Ο Βαγγέλης Μπερσής ως οδηγός και ο Φώτης Κουτσουμπός ως συνοδηγός, έχοντας και οι δύο μεγάλη εμπειρία στα cross country rally, συνθέτουν το ελληνικό πλήρωμα που θα βρεθεί στο Dakar Classic 2022. Για δύο εβδομάδες, από τη 1 έως τις 14 Ιανουαρίου 2022, θα διασχίσουν περίπου 4.000 km στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας με ένα Mitsubishi Pajero Evolution, με το Νο 769 στις πόρτες και με την υποστήριξη της Mitsubishi Ralliart Team Italy.

greek dakar2

Η θαρραλέα απόφαση τους να λάβουν μέρος στον πιο γνωστό και πιο δύσκολο αγώνα Cross Country Rally πάρθηκε μετά από τη συμμετοχή τους στο FIA Italian Baja και στο East European Baja Troia (Τουρκία), και την άριστη συνεργασία της ελληνικής ομάδας υποστήριξης KOUTSOUMBOS 4WD Τeam με την ιταλική ομάδα Mitsubishi Ralliart Team Italy. Στους τελευταίους τους αγώνες συμμετείχαν με το δικό τους αγωνιστικό Toyota Hilux FIA T1 - το πρώτο αγωνιστικό κατηγορίας Τ1 στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί από την FIA.

greek dakar3

Στην κατηγορία Dakar Classic τα πληρώματα διαγωνίζονται στην ακρίβεια της κάλυψης συγκεκριμένων διαδρομών, όπως στους αγώνες regularity, ενώ στο 20% του αγώνα αξιολογείται η ικανότητα πλοήγησης -χωρίς χρονόμετρο, αλλά με κάθε επιπλέον χιλιόμετρο να μετρά αρνητικά. Στην προσπάθεια τους αυτή, οι Μπερσής-Κουτσουμπός έχουν για θερμούς υποστηρικτές την BMS United Bunkers, την KOUTSOYMBOS engineering για την άψογη προετοιμασία των αγωνιστικών αυτοκινήτων, την Aglopoulos Racing που ντύνει το πλήρωμα και την Dimitriadis Action Stores που καλύπτει τις βασικές ανάγκες για επιβίωση στην έρημο.

Δείτε τη σελίδα της ομάδας στο Facebook και ευχηθείτε τους μαζί μας, Καλή επιτυχία!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...