Η Prodrive στο Ράλι Ντακάρ του 2021!

Σε συνεργασία με το Μπαχρέιν η Prodrive θα κατασκευάσει ένα αγωνιστικό προδιαγραφών Dakar με στόχο τη συμμετοχή της στον αγώνα το 2021!

  • -
  • -

Η Prodrive είναι γνωστή για τη συμμετοχή της στους αγώνες Τουρισμού, αλλά και Ράλι. Η βρετανική εταιρία είχε αναλάβει τα προηγούμενα χρόνια την εκπροσώπηση της Subaru στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, καταφέρνοντας να κατακτήσει τρεις τίτλους Κατασκευαστών για λογαριασμό της ιαπωνικής εταιρίας. Σήμερα, η βρετανική ομάδα ιδρύει μία νέα εταιρία, την Prodrive International, η οποία και θα αναλάβει τη σχεδίαση, την κατασκευή και την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου για το Ράλι Dakar. Στόχος είναι η συμμετοχή της ομάδας με δύο αυτοκίνητα στον θρυλικό μαραθώνιο το 2021 και μάλιστα στην κατηγορία Τ1, η οποία και είναι η κορυφαία του αγώνα. Το εγχείρημα θα χρηματοδοτήσει το Μπαχρέιν, το οποίο φέτος ήταν χορηγός του Ράλι Ντακάρ.

Η τελευταία φορά που η Prodrive ασχολήθηκε με αγώνες εκτός πίστας ήταν το 2012 όταν και έληξε το πρόγραμμα της Mini στο WRC. Από τότε η εμπλοκή της εστιάζεται στην Aston Martin στο Πρωτάθλημα Αντοχής, ενώ σχεδίασε και το Renault Megane προδιαγραφών Rallycross.

Ο πρόεδρος της Prodrive, David Richards, δήλωσε ότι η παρουσία της ομάδας του στο Ράλι Ντακάρ αποτελούσε μεγάλη επιθυμία του εδώ και πολλά χρόνια. «Είναι μία από τις μεγάλες φιλοδοξίες της Prodrive να λάβουμε μέρος στον συγκεκριμένο θρυλικό αγώνα. Το γεγονός ότι το Μπαχρέιν μας εμπιστεύεται καθιστά το εγχείρημα ακόμα πιο ενδιαφέρον. Μάλιστα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα μας ξεκίνησε την εμπλοκή της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Μέση Ανατολή το 1984. Το Ντακάρ είναι ένα καινούργιο και φιλόδοξο πρόγραμμα για την Prodrive, για το οποίο όλοι στην ομάδα ανυπομονούμε να ξεκινήσει»!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...