Έτσι είναι σήμερα το μονοθέσιο από το σοκαριστικό ατύχημα του Grosjean [video]

Το κουφάρι του φλεγόμενου μονοθέσιου της Haas, μέσα από το οποίο βγήκε ζωντανός ο Romain Grosjean το 2020, θα εκτεθεί σύντομα στο F1 Exhibition.

  • -
  • -

Στις 29 Νοεμβρίου του 2020 ο Romain Grosjean είχε ένα από τα πιο τρομακτικά ατυχήματα στην ιστορία της F1, το οποίο επανέφερε μνήμες από εκείνο του Ayrton Senna το 1994 στην Imola, και του Niki Lauda το 1976 στο Nurburgring.

Στον πρώτο γύρο, λίγες εκατοντάδες μέτρα μετά την εκκίνηση του 15ου αγώνα της σεζόν ο οποίος γινόταν στο Μπαχρέιν, η Haas του Γάλλου βγήκε εκτός της αγωνιστικής διαδρομής, προσέκρουσε στον τοίχο, έσπασε στα δύο και ξέσπασε μία τεράστια φωτιά, μέσα στην οποία ο Grosjean έμεινε για 28 δευτερόλεπτα μέχρι να καταφέρει να βγει.

Τι απέγινε το μονοθέσιο του Grosjean μετά το ατύχημα

Από τότε το μονοθέσιο είχε αποθηκευτεί μακριά από τα μάτια του κοινού, ακριβώς στην κατάσταση που ήταν όταν το απομάκρυναν από το σημείο. Οι μόνοι που είχαν πρόσβαση ήταν οι άνθρωποι της FIA οι οποίοι το μελέτησαν ώστε να δουν ποια συστήματα ασφαλείας δούλεψαν και ποια όχι, ενώ προχώρησαν και σε εξονυχιστική εξέταση ώστε να βρουν τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν ώστε μελλοντικά να βελτιωθεί περαιτέρω η ασφάλεια των οδηγών.

Δείτε ακόμα: Πώς βγήκε ο Grosjean ζωντανός από το φλεγόμενο μονοθέσιο

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/5362d5aa797ad69e02c2721ecff46b53.png

Η καμένη και κομμένη στα δύο Haas, εκτίθεται τώρα στο ευρύ κοινό

Τώρα, για πρώτη φορά αυτό το μονοθέσιο θα εκτεθεί στο κοινό, στο πλαίσιο μίας έκθεσης που ονομάζεται F1 Exhibition. Είναι η πρώτη του είδους που γίνεται σε όλο τον κόσμο, με το στήσιμό της να έχει γίνει μετά από συνεργασία των διοργανωτών με τους ανθρώπους της F1, αλλά και επαγγελματίες καλλιτέχνες και ανθρώπους από τον κινηματογράφο. Η έκθεση θα γίνει στη Μαδρίτη και έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τις πύλες της στις 24 Μαρτίου

Δείτε στο παρακάτω video εικόνες του μονοθεσίου και δηλώσεις του Romain Grosjean:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...