F1, GP Μπαχρέιν: Θρίαμβος της Ferrari, αυτοκτονία Red Bull, λύτρωση Mercedes!

Έναν επεισοδιακό αγώνα επιφύλασσε ο πρώτος γύρος της φετινής σεζόν

  • -
  • -

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η Ferrari την νέα σεζόν της Formula 1, κάνοντας το 1-2, ενώ μετά από 2 καταστροφικούς τελευταίους γύρους για την Red Bull, η Mercedes λυτρώνεται αρπάζοντας τις θέσεις 3 και 4, αντίστοιχα. Ο Μονεγάσκος Charles Leclerc κατέκτησε μία εμφατική νίκη, με τον Ισπανό Carlos Sainz ακριβώς πίσω του, επιβεβαιώνοντας τα όσα βλέπουμε τον τελευταίο καιρό σε δοκιμές και κατατακτήριες. Το “prancing horse” από το Μαρανέλλο επέστρεψε!

Οι Max Verstappen και Sergio Perez σίγουρα αποτελούν τους πιο άτυχους του αγώνα. Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής μετά από μία εντυπωσιακή μάχη με τον πρωτοπόρο Leclerc, προσπάθησε να ακολουθήσει για το μεγαλύτερο μέρος των 57 γύρων, με την Red Bull του όμως να είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει τα εφόδια να ακολουθήσει την Scuderia. Μετά από προβλήματα που αντιμετώπισε στους τελευταίους γύρους με το τιμόνι, ένα πρόβλημα στην μονάδα ισχύος στιγμές πριν το τέλος, τον ανάγκασε να εγκαταλείψει. Ο ομόσταβλος του ήταν αυτός που θα κάλυπτε το κενό στο τρίτο σκαλί του βάθρου, αλλά το μονοθέσιο του τον εγκατέλειψε στην πρώτη στροφή του τελευταίου γύρου.

Ferrari

Αυτό άφησε την ξεκάθαρα πιο αργή Mercedes να τερματίσει πολύ ψηλότερα ακόμη και από τα δικά της προγνωστικά, με τον Lewis Hamilton να κατακτά την 3η θέση και τον George Russell να ακολουθεί. Η τεράστια έκπληξη που ακούει στο όνομα Kevin Magnussen και Haas συνέχισαν την εντυπωσιακή εμφάνιση, με τον αντικαταστάτη του Nikita Mazepin να κλείνει την πρώτη 5άδα! Πίσω του ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo.

Βλέποντας τα αποτελέσματα του αγώνα, τέσσερα πράγματα μπορούμε να αποκομίσουμε από το πρώτο Grand Prix της χρονιάς. Ο κινητήρας της Ferrari πλέον αποτελεί την ισχυρότερη μονάδα στο grid. Αυτός της Mercedes θα χρειαστεί να παλέψει για να βρεθεί στην μάχη για την κορυφή. Η Red Bull και γενικότερα η Honda στάθηκε ιδιαίτερα άτυχη από πλευράς αξιοπιστίας με 3 από τα 4 μονοθέσια της να εγκαταλείπουν (οι 2 Red Bull και η Alpha Tauri του Pierre Gasly). Και τέλος, ότι προβλέπεται μία πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά!

Εσείς με ποιον είστε;

Ferrari

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...