Επιστροφή της BMW στους αγώνες

Από την F1 στο DTM

  • -
  • -

Η BMW εξετάζει το ενδεχόμενο επανόδου της στους αγώνες το 2012. Η είδηση αυτή θα ενθουσιάσει τους φίλους της μάρκας οι οποίοι όμως δεν θα δουν ξανά μονοθέσια της Formula 1 με το σήμα της BMW όπως συνέβαινε μέχρι το 2009, αλλά αγωνιστικές εκδόσεις συμβατικών αυτοκινήτων και δει του Γερμανικού Πρωταθλήματος αυτοκινήτων Τουρισμού. Πολλοί δυσαρεστήθηκαν από την αποχώρηση της BMW από την F1 καθώς μειώθηκε ο ανταγωνισμός, όμως η Γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρώτιστο ενδιαφέρον της είναι η συμμετοχή σε αγώνες με αυτοκίνητα που βασίζονται σε μοντέλα μαζικής παραγωγής. Έτσι επέλεξε το πλέον δημοφιλές επί γερμανικού εδάφους πρωτάθλημα μηχανοκίνητων που είναι το DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) ενώ θα συνεχίσει τη συμμετοχή της στο WTCC (World Touring Car Championship).

Μάλιστα η BMW είχε να συμμετάσχει στο DTM από τα μέσα του 1990, οπότε η κίνηση αυτή είναι μεγάλης σημασίας για την εταιρεία. Στο DTM μέχρι στιγμής συμμετέχουν η Mercedes και Audi οπότε από το 2012 θα έχουμε την απόλυτη γερμανική μάχη.

Η προετοιμασία του αυτοκινήτου έχει ήδη ξεκινήσει και το αγωνιστικό θα βασίζεται στη νέα γενιά της M3 την οποία θα δούμε του χρόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...