Όσα έγιναν την πρώτη μέρα του Ράλι Ακρόπολις

Προηγείται ο Ρώσος Lukyanuk μετά από δύο ειδικές διαδρομές

  • -
  • -

Την εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη και δύο ειδικές διαδρομές περιελάμβανε το πρώτο σκέλος του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Το μεσημέρι στην υπερειδική του Μαρκόπουλου ταχύτερος ήταν ο Ούγγρος Norberg Herczig με Skoda Fabia R5 (2:02.1), ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, Ρώσος Alexey Lukyanuk (Ford Fiesta R5), στάθηκε άτυχος καθώς λόγω ενός κλαταρισμένου ελαστικού έχασε 12,8 δευτερόλεπτα. Ταχύτεροι μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων που συμμετέχουν στο ERC ήταν ο Θέμης Χαλκιάς με τον συνοδηγό του Λεωνίδα Μαχαίρα, σημειώνοντας τον 19ο χρόνο με το Skoda Fabia R5 (2:12.3).

Στη συνέχεια τα πληρώματα κατευθύνθηκαν στη Θήβα για τη 2η ειδική διαδρομή, μήκους 30,53 km. Παρά το γεγονός ότι ο Lukyanuk δεν είχε άλλη ρεζέρβα, οδήγησε επιθετικά και με χρόνο 21:35.4 κέρδισε με άνεση την ειδική. Δεύτερος ήταν ο Νορβηγός Eyvind Brynildsen (Fiesta R5) με 22:19.9.

Στη Θήβας υπήρξαν δύο εγκαταλείψεις για τον αγώνα του ERC: του Lukasz Habaj από έξοδο -χωρίς σοβαρές συνέπειες- στο 18ο χλμ., καθώς και των Βασίλη και Παναγιώτη Δρυμούση εξαιτίας μηχανικής βλάβης. Επίσης, με μια σύντομη έξοδο από το δρόμο ο Paulo Nobre προκάλεσε ζημιά στο εμπρός μέρος του Skoda Fabia R5, με αποτέλεσμα να χάσει πάνω από 2,5 λεπτά.

Πρώτος Έλληνας ήταν ο και πάλι ο Χαλκιάς, ο οποίος είναι 19ος στη γενική κατάταξη.

Εξαιρετική είναι η παρουσία μέχρι στιγμής του Κύπριου Αλέξανδρου Τσουλόφτα (DS3 R5), ο οποίος είναι στην 5η θέση της γενικής κατάταξης. Ο Γιώργος Βασιλάκης (με συνοδηγό τον Επαμεινώνδα Καρανικόλα) συμμετέχει στον αγώνα με το εντυπωσιακό Ford Fiesta R5, το οποίο φέρει τα χρώματα του GOCAR.

Το EKO Ράλι Ακρόπολις 2018 συνεχίζεται το Σάββατο με 6 ειδικές διαδρομές (δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό ωράριο).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...