Ο καλός σαμαρείτης Peterhansel (vid)

Ο Γάλλος οδηγός της Peugeot επιβραβεύτηκε επειδή βοήθησε αναβάτη μετά από ατύχημα και πήρε πίσω το χαμένο χρόνο

  • -
  • -

Η 10η ειδική του Ράλι Ντακάρ, μήκους 449 km από το Chilecito έως το San Juan της Αργεντινής, αποδείχθηκε εφιαλτική για τους μοτοσικλετιστές, καθώς το ανάγλυφο του εδάφους με τα άπειρα νεροφαγώματα τους οδήγησε σε σημαντικά λάθη πλοήγησης. Η διαδρομή γέμισε από αναβάτες που αναζητούσαν πέρα-δώθε τη σωστή κατεύθυνση, με τα αυτοκίνητα να περνούν ανάμεσά τους με υψηλές ταχύτητες.

Σε μία ανάλογη περίπτωση, «διασταυρώθηκαν» ο Stephane Peterhansel με τον Simon Marcic. Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα ο αναβάτης να τραυματιστεί και ο οδηγός της Peugeot αποφάσισε σωστά να περιμένει το ελικόπτερο με την ιατρική ομάδα πριν συνεχίσει προς τον τερματισμό της ειδικής. Ως αποτέλεσμα του συμβάντος τερμάτισε στην 3η θέση, πίσω από τους Sebastien Loeb και Cyril Despres (επίσης με 3008 DKR), όμως οι κριτές αποφάσισαν να του επιστρέψουν το χαμένο χρόνο.

Έτσι με δύο ειδικές να απομένουν για τον τερματισμό, ο Peterhansel έχει προβάδισμα σχεδόν 6 λεπτών από τον Loeb και έχει πλησιάσει στην 13η νίκη του στο δυσκολότερο εκτός δρόμου αγώνα.

Παρά το χαμένο χρόνο από λάθος στην πλοήγηση, ο Βρετανός Sam Sunderland (ΚΤΜ) παραμένει επικεφαλής στις μοτοσικλέτες. Στις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες προηγούνται Ρώσοι: στα Quad ο Sergey Karyakin (Yamaha Raptor 700), στα UTV ο Ravil Maganov (Polaris RZR 1000) και στα φορτηγά ο Eduard Nikolaev (Kamaz 4326).

Η προτελευταία ειδική, από το San Juan έως το Rio Cuarto έχει συνολικό μήκος 759 km και χρονομετρημένο σκέλος 292 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...