Rally Monte Carlo: Γαλλική κυριαρχία

Rally Monte Carlo: Γαλλική κυριαρχία

  • -
  • -

Το παιδικό του όνειρο πραγματοποίησε ο Sebastian Ogier κερδίζοντας για τρίτη συνεχόμενη φορά το Rally Monte Carlo. Ο Γάλλος μπήκε στο prive club των λίγων οδηγών που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο, με τους υπόλοιπους να είναι ο Sandro Munari, Walter Rohrl, Tommi Makinen και Sebastian Loeb.

Ο Sebastian Ogier λοιπόν, οδηγώντας ένα Volkswagen Polo R, με συνοδηγό τον Ingrassia, κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι. Στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Andreas Mikkelsen, επίσης με Volkswagen Pol R. Ξεπερνώντας ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε με το κιβώτιο ταχυτήτων του Hyundai i20, ο Thierry Neuville κατάφερε να τερματίσει τρίτος.

«Αυτό το ράλλυ είναι το πιο σημαντικό της σεζόν για εμένα και είμαι τόσο ενθουσιασμένος που πήρε για τρίτη συνεχόμενη φορά τη νίκη» δήλωσε ο Sebastian Ogier. Συνεχίζοντας ανέφερε «Το ονειρευόμουν από τότε που ήμουν παιδί. Να κερδίσω ένα τόσο δύσκολο ράλλυ τρεις φορές στη σειρά είναι φανταστικό και αναμφίβολα μια σπουδαία ομαδική δουλειά».

Ο Ogier και ο Kris Meeke είχαν μια σκληρή μάχη κατά τη διάρκεια του αγώνα, με την πρώτη θέση να αλλάζει χέρια, μέχρι τη στιγμή που ο Meeke «τραυμάτισε» σε μια πέτρα το κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου και υποχρεώθηκε σε εγκατάλειψη. Τέλος, η ελληνική συμμετοχή, με τους Λάμπρο Αθανασούλα και Νίκο Ζακχαίο κατάφερε να τερματίσει στην 8η θέση της κατηγορίας WRC2 και την 22η γενικής. Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τις εναλλαγές της ποιότητας πρόσφυσης, από καθαρή άσφαλτο σε χιόνι και πάγο, που μεταφράζεται σε υψηλό δείκτη δυσκολίας.

Rally Monte Carlo τελική κατάταξη

  1. OGIER-INGRASSIA, VW POLO R WRC
  2. MIKKELSEN-JAEGER SYNNEVAG, VW POLO R WRC +1:54.5
  3. NEUVILLE-GILSOUL, HYUNDAI i20 WRC +3:17.9
  4. OSTBERG-FLOENE, FORD FIESTA WRC +4:47.7
  5. LEFEBVRE-MOREAU, CITROEN DS3 +7:35.6
  6. SORDO-MARTI, HYUNDAI i20 WRC +10:35.5
  7. TANAK-MOLDER, FORD FIESTA WRC +11:39.9
  8. EVANS-PARRY, FORD FIESTA R5 +18:30.8
  9. LAPPI-FERM, SKODA FABIA R5 20:41.0
  10. KREMER-WINKLHOFER, SKODA FABIA R5 +20:43.9
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...