Rally Acropolis: Η υπερειδική στο ΟΑΚΑ και όλο το πρόγραμμα

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, μία υπερειδική μέσα στο ΟΑΚΑ, θα ξεκινήσει το Rally Acropolis του 2022 θυμίζοντας τις αντίστοιχες εντυπωσιακές διοργανώσεις που είχαν γίνει το 2005 και το 2006.

  • -
  • -

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ δε θα έχει χορτάρι αλλά άσφαλτο, στην οποία θα αγωνιστούν τα «θηρία» του WRC, τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα που είχε ποτέ ο θεσμός μέχρι σήμερα, ταχύτερα ακόμα και από εκείνα του θρυλικού Group B.

Όλη η δράση στο ΟΑΚΑ

Μέσα στο γήπεδο θα γίνει και η εκκίνηση του αγώνα, σε αντίθεση με ό,τι συνηθιζόταν επί σειρά ετών, δηλαδή την εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Αμέσως μετά την εκκίνηση θα γίνει και η Υπερειδική, η οποία θα προσμετρά στον χρόνο του αγώνα και θα λογαριάζεται ως η πρώτη Ειδική Διαδρομή του αγωνιστικού κομματιού.

Ακρόπολις

Η χάραξη στο ΟΑΚΑ θα είναι τέτοια ώστε τα αυτοκίνητα να αγωνίζονται σε δυάδες, με το κάθε ένα στην δική του διαδρομή οι οποίες θα διασταυρώνονται. Έτσι αυξάνεται το θέαμα δραματικά. Η συνολική απόσταση που θα καλύπτουν τα αγωνιστικά μέσα στο ΟΑΚΑ είναι περίπου 2 km και μετά θα φεύγουν για να πάνε στο Λουτράκι, από την περιοχή του οποίου θα αρχίσουν οι πρώτες χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές.

Δείτε ακόμα: Τι έγινε στο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 2022!

Βωξίτες – Η νυχτερινή Ειδική Διαδρομή

Εκτός από την Υπερειδική στο ΟΑΚΑ ο αγώνας θα έχει ακόμα ένα πάρα πολύ εντυπωσιακό στοιχείο, την διεξαγωγή της Ειδικής Διαδρομής «Βωξίτες» την Παρασκευή το βράδυ. Μάλιστα, με τα πληρώματα να μην έχουν τη δυνατότητα service όλη την Παρασκευή, οι προβολείς θα βρίσκονται μέσα στα αυτοκίνητα από το πρωί, με οδηγούς και συνοδηγούς να κάνουν την τοποθέτηση μόνοι τους.

Ακρόπολις

Αναλυτικά  το πρόγραμμα

Η αγωνιστική δράση περιλαμβάνει 16 Ειδικές Διαδρομές σε 11 χαράξεις, με τις Λουτράκι, Πύργος, Περιβόλι, Ταρζάν και Ελευθεροχώρι να είναι επαναλαμβανόμενες.

Την Παρασκευή το πρόγραμμα ξεκινάει με την ΕΔ Λουτράκι, συνεχίζει με την «διπλανή» Χαρβάτι και μετά επαναλαμβάνεται η Λουτράκι. Τέταρτη ΕΔ της ημέρας είναι μία νέα είσοδος στον αγώνα, η οποία ονομάζεται Δάφνη και είναι ανάμεσα στις Ερυθρές και το ομώνυμο χωριό. Μετά τα αυτοκίνητα θα τρέξουν στην ΕΔ Λειβαδιά και θα πάνε στους Βωξίτες.

Το Σάββατο περιλαμβάνει μόνο τρεις χαράξεις οι οποίες είναι επαναλαμβανόμενες. Έτσι, το πρωί έχουμε τις Πύργος 1, Περιβόλι 1 και Ταρζάν 1, ενώ το απόγευμα έχουμε τις Πύργος 2, Περιβόλι 2 και Ταρζάν 2. Στην τελευταία ΕΔ θα υπάρχει και πλήρης τηλεοπτική κάλυψη.

Ακρόπολις

Η Κυριακή είναι η μικρότερη μέρα αγωνιστικά καθώς γίνονται μόλις τρεις ΕΔ, οι Ελευθεροχώρι 1, Ελάτεια και Ελευθεροχώρι 2, με την τελευταία να είναι η Power Stage που δίνει επιπλέον βαθμούς στους πέντε πρώτους.

Η συνολική αγωνιστική απόσταση που θα καλύψουν τα πληρώματα φτάνει τα 305,86 km.

Εσύ θα είσαι στο ΟΑΚΑ; Ποιες Ειδικές Διαδρομές θέλεις να δεις στο βουνό;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...