O Marchionne συνάντησε τους δημοσιογράφους

  • -
  • -

Με καθυστέρηση 40 λεπτών ο ισχυρός άντρας της FIAT συνάντησε εκπροσώπους του τύπου στο Maranello και το θέμα συζήτησης ήταν η Ferrari. Ένας από τους παρόντες ήταν ο φίλος και δημοσιογράφος Leo Turrini.

 

O Marchionne εξαπέλυσε επίθεση στον Bernie Ecclestone αλλά και στον Jean Todt. Για τον μεν πρώτο είπε ότι θα πρέπει να καταλάβει ότι η F1 χρειάζεται μια επανάσταση και για ένα διαφορετικό μέλλον, ενώ για τον δεύτερο είχε να πει ότι οι επιλογές τους για το θέμα της μονάδας ισχύος είναι στην λάθος κατεύθυνση. Τόνισε ακόμα ότι «O Todt και ο Ecclestone δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βάζουν σε κρίση το θέμα του βέτο που έχουμε από την στιγμή που κάναμε αυτό που αυτοί επέλεξαν. Η ιδέα του Mosley ήταν σωστή. Η υβριδική τεχνολογία είναι το μέλλον ακόμα περισσότερο μετά από την συμφωνία μας στο Παρίσι».

 

Για το ότι δεν έδωσαν κινητήρα στην Red Bull Racing τόνισε : «Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να δώσουμε σε μια εταιρία με πλήρη δυναμική στον τομέα του σασί και τον τομέα της αεροδυναμικής μονάδα ισχύος. Δεν με ενδιαφέρει να κερδίσει μια Red Bull Ferrari μια Mercedes, θέλω να την κερδίσει μια Ferrari».

 

Εκθείασε τους οδηγούς του λέγοντας ότι από τον Raikkonen είναι απόλυτα ευχαριστημένος, ότι η οικογενειακή ζωή τον έχει αλλάξει, και περιμένει πολλά από αυτόν για το 2016. Όσον αφορά τον Vettel τόνισε : «Στον ένα χρόνο που βρίσκεται εδώ έχει καταφέρει ότι δεν κατάφερε ο Alonso τα 5 χρόνια που βρισκόταν μαζί μας»

 

Τέλος πήρε θέση και για το θέμα με τον Benjamin Hoyle, λέγοντας ότι δεν τον ξέρει και ουδέποτε πήραν εμπιστευτικά στοιχεία της Mercedes λέγοντας ότι ήταν έξυπνο να τους βάλουν στο θέμα, παρόλο που δεν είχαν καμία σχέση με αυτό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...