Video: Πέρασαν 15χρόνια …

Το ημερολόγιο έδειχνε 8 Οκτωβρίου του 2000

  • -
  • -

Πέρασαν 15 χρόνια από τις 8 Οκτωβρίου του 2000. Σημαδιακή ημερομηνία για τους απανταχού tifosi. Με το που έπεσε η καρό σημαία στο Ιαπωνικό GP ο Michael Schumacher τερμάτισε πρώτος, φέρνοντας το πρωτάθλημα στο Maranello μετά από 21 ολόκληρα χρόνια και τους Ιταλούς στους δρόμους.

 

Στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς ο Schumi πηγαίνει με 8 πόντους διαφορά από τον δεύτερο Hakkinen και μια πιθανή νίκη του δίνει το πρωτάθλημα. Όμως ο Φιλανδός οδηγώντας για την McLaren τον περνά στον πρώτο γύρο μπροστά από την Ferrari και χτίζει διαφορά. Όμως ο Schumacher μένει περισσότερη ώρα στην πίστα όταν αρχίζει να βρέχει έχοντας καύσιμα για 3 γύρους περισσότερους.

 

«Αυτή ήταν μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα μου», είχε πει τότε ο Schumacher, «Δουλέψαμε για αυτό 5 χρόνια. Είναι κάποια πολύ ξεχωριστά συναισθήματα. Και αυτό τον τίτλο τον κέρδισα με την Ferrari και όχι με την Benetton. Και ζητάω συγνώμη. Η παράδοση της Benetton δεν είναι τόσο μεγάλη. Και για τον λόγο αυτό αυτός ο τίτλος έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...