GP Ιταλίας: Νικητής ο Hamilton με αγωνία στο τέλος

Στους αγωνοδίκες η Mercedes ...

  • -
  • -

Με νικητή τον Lewis Hamilton και τους Vettel και Massa να ανεβαίνουν στο βάθρο ολοκληρώθηκε το Ιταλικό GP στην Monza. Στο τέλος είχαμε την εγκατάλειψη του Rosberg που «άναψε τα αίμματα».

 

Ο αγώνας ξεκίνησε επεισοδιακά με τον Raikkonen να μη μπορεί να ξεκολλήσει τη Ferrari του από την δεύτερη θέση και έτσι οι Vettel, Massa και Bottas ανέβηκαν θέσεις. Στην πρώτη στροφή ο Raikkonen ήταν ήδη τελευταίος. Πίσω έπεσε και ο Rosberg. Ήταν ο Raikkonen θύμα της νέας διαδικασίας εκκίνησης, με τους μηχανικούς να μην μπορούν να δίνουν εντολές στον γύρο σχηματισμού;

 

 

Πριν καν ξεκινήσει καλά καλά ο αγώνας και οι δυο Lotus βγήκαν εκτός αγώνα, ενώ ο Raikkonen ήταν στην 11η θέση. Ο Rosberg είχε πρόβλημα να περάσει τον Bottas με ίδια έκδοση κινητήρα και το απόγευμα θα ήταν δύσκολο.

 

Στον 15ο γύρο ο Hamilton είχε διαφορά 8 δευτερολέπτων από τον Vettel και αυτός ήταν άνετα 8 δευτερόλεπτα από τον Massa που είχε πίσω του τον Bottas και Rosberg. O Rosberg μπήκε πρώτος στα πιτ από τους πρώτους στον 19ο γύρο και έβαλε την μεσαία γόμα, η οποία θα τον έφερνε μέχρι το τέλος του αγώνα.

 

Στον επόμενο γύρο μπήκε ο Massa ο οποίος έβαλε και αυτός την μεσαία γόμα αλλά μόλις βγήκε ο Rosberg είχε περάσει μπροστά, τη στιγμή που ο Hamilton είχε μεγαλώσει την διαφορά από τον Vettel στα 13 δευτερόλεπτα.

 

O Bottas μπήκε τελικά στον 22ο γύρο, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει ούτε τον Rosberg ούτε τον Massa και έτσι βγήκε πίσω τους. Τότε μπήκε και ο Perez και στην κορυφή είχαν μείνει οι Hamilton, Vettel και Raikkonen που δεν είχαν αποφασίσει να κάνουν την κίνηση. Ο Vettel τελικά μπήκε στον 26ο γύρο και ένα γύρο μετά μπήκε και ο Hamilton.

 

Το μόνο ερώτημα που μας είχε μείνει ήταν η θέση που θα έπαιρνε ο Raikkonen μετά από το δικό του στοπ. Την απάντηση την πήραμε στον 29ο γύρο. Ο Hamilton έδειχνε ανίκητος … έχοντας διαφορά 21.7 δευτερολέπτων στον 37ο γύρο κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο μέχρι εκείνη την στιγμή με 1.26,890 την στιγμή που Vettel γύρναγε με 1 δευτερόλεπτο πιο αργός.

 

 

Ο αγώνας δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Έχοντας φτάσει 10 γύρους πριν από το τέλος ο Rosberg προσπαθούσε να κλείσει την διαφορά 2.8 δευτερολέπτων από τον Vettel για την 2η θέση, ο Raikkonen ήταν 1.9 πίσω από τον 6o Perez και ο Ericsson 0.9 πίσω από τον 8ο Hulkenberg. Οι άλλοι ήταν «χαλαροί».

 

Λίγο πριν από το τέλος του αγώνα ο Hamilton πήρε οδηγία να ανοίξει την διαφορά «και να μην κάνει ερωτήσεις», ενώ στο γκαράζ της Mercedes υπήρχε μια ανησυχία. Τι θα μπορούσε να ήταν; Ο Rosberg εν τω μεταξύ είχε φτάσει στα 1.3 από τον Vettel με 3 γύρους να απομένουν. Ο Raikkonen είχε περάσει τον Perez και η εγκατάλειψη για την McLaren ήταν με τον Alonso. Αυτός όμως που εγκατέλειψε ήταν ο Rosberg που είδε καπνό στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και έπιασε και φωτιά.

 

 

 

O Bottas έφτασε και αυτός τον δικό του αντίπαλο, τον Massa, στον τελευταίο γύρο. Ο Hamilton έπαιρνε την καρό σημαία, με τον Vettel να παίρνει την 2η θέση και τον Massa τελικά να κρατάει την θέση.

Όπως μάθαμε μετά η Mercedes και οι δυο οδηγοί της έπρεπε να περάσουν από τους αγωνοδίκες για παρατυπία στην πίεση των ελαστικών τους.

 

Το αποτέλεσμα του αγώνα

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...