Νέο Audi A3

Παρών στη Γενεύη

  • -
  • -

Έκαναν την εμφάνιση τους, οι πρώτες επίσημες εικόνες της σιλουέτας του νέου Audi A3. Αποτελεί σίγουρα μια από τις μεγάλες πρεμιέρες του σαλονιού της Γενεύης, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Πρεμιέρα στο νέο A3 κάνει η νέα πλατφόρμα MQB του VW Group, που προορίζεται και για το νέο Golf έβδομης γενιάς. Η ευμετάβλητη πλατφόρμα θα περιλαμβάνει τόσο την 3θυρη μορφή του A3, το 5θυρο Sportback καθώς και τις εκδόσεις Sedan και Cabrio. H 3θυρη και η Cabrio έκδοση θα διαθέτουν μήκος 4,26 μέτρα και μεταξόνιο 2,595 μέτρων, με τις εκδόσεις Sedan και Sportback να φτάνουν σε μήκος τα 4,44 μέτρα με μεταξόνιο 2,63 μέτρων. Ο χώρος αποσκευών είναι 365 lt και φτάνει τα 1100 lt αναδιπλώνοντας την πίσω σειρά καθισμάτων. Παράλληλα υπολογίζεται ότι το νέο μοντέλο θα είναι 10% ελαφρύτερο, από τη τωρινή γενιά.

Το νέο A3 θα περιλαμβάνει τη σημερινή γκάμα των TSI και TDI κινητήρων του VW Group. Για την ελλάδα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι 1.4 και 1.8 TSI με 122 και 180 ίππους, καθώς και ο 1.6 TDI. Στο μέλλλον υπολογίζεται ένας νέος βενζινοκινητήρας των 1,4 λίτρων με απόδοση 140 ίππους, ο οποίος θα περιλαμβάνει τη λειτουργία των μισών κυλίνδρων, που λάνσαρε η Audi στο A1 Sportback. Ένας 3κύλινδρος Diesel θα βάζει την οικονομία στο προσκήνιο, όπως και οι εκδόσεις CNG (φυσικού αερίου). Η κορυφαία έκδοση του A3, θα κινείται από τον 2.0 λίτρων Turbo κινητήρα ανεβασμένο στους 280 ίππους. Πλάνα για τετρακίνητη σπορ έκδοση S3 είναι ήδη υπό εξέλιξη.

 

 

Στην έκθεση τεχνολογίας του Las Vegas (CES) πήραμε μια γεύση από το hi tech και διαδραστικό εσωτερικό του νέου Audi A3. Ο οδηγός θα απολαμβάνει ένα εντελώς σύγχρονο σχεδιαστικά ταμπλό, με λιτή αλλά μοντέρνα σχεδίαση, κορυφαία ποιότητα και up to date εξοπλιστικά στοιχεία τεχνολογίας και άνεσης. Τα δύο μεγάλα κυκλικά όργανα, ξεχωρίζουν στον πίνακα οργάνων. Το περιστροφικό χειριστήριο πλοήγησης (MMI Control Panel) θα αποτελεί το σύμμαχο των επιβατών του A3, για τον εύχρηστο έλεγχο των περισσότερων λειτουργιών της καμπίνας των επιβατών. Σημαντικό στοιχείο είναι και προαιρετική αναδυόμενη οθόνη των 7 ιντσών, η οποία μεταφράζει σε 3D εικόνα τις διάφορες λειτουργίες του οχήματος και εκτελεί και χρέη πλοηγού. Η τεχνολογία του Head Up Display αναμένεται να χτυπήσει την πόρτα του νέου A3, προβάλλοντας ιδανικά τις περισσότερες εφαρμογές και τα διάφορα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας του αυτοκινήτου (π.χ Cruise Control με Auto Brake, σύστημα αλλαγής λωρίδας κ.τ.λ).

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...