Νέο Opel Astra OPC

280 ίπποι για το κορυφαίο Astra

  • -
  • -

Οι πρώτες πληροφορίες για την αναμενόμενη κορυφαία έκδοση του νέου Astra, βγήκαν στην δημοσιότητα. Η νέα έκδοση OPC του Astra θα φορά turbo κινητήρα 2,0 λίτρων, με άμεσο ψεκασμό 280 ίππους και 400 Nm ροπής, αποκλειστικά στον εμπρός άξονα. Η τελική ταχύτητα αναμένεται να φτάνει τα 250 km/h και το τυπικό 0-100 km/h υπολογίζεται στα κάτω από 6,0’’. Η εξωτερική εμφάνιση έχει δεχτεί τις απαραίτητες διαφοροποιήσεις και μαζί με τις ζάντες των 20 ιντσών, δημιουργούν τη διαφορά στο μάτι σε σχέση με τα ταπεινά GTC.Στο εσωτερικό τα καθίσματα και οι μικρές λεπτομέρειες στο εσωτερικό, εκφράζουν το χαρακτήρα της έκδοσης OPC.

Εκτός από την εμπρός γεωμετρία HiPerStrut (High Performance Strut) που παρουσιάστηκε στο νέο Astra GTC, θα υπάρχει και το πακέτο δυναμικού ελέγχου FlexRide, που επενεργεί στην ανάρτηση, το σύστημα διεύθυνσης και την απόκριση του πεντάλ του γκαζιού, με προγράμματα λειτουργίας 'Sport' και 'OPC'. Το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας θα πλαισιώνει το σύνολο, ενώ ευχάριστη έκπληξη είναι η ύπαρξη και μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Επιπλέον, η αυξημένη ιπποδύναμη προϋποθέτει και ανάλογα φρένα, τα οποία εκτός από το σεβαστό μέγεθός τους, προέρχονται από την Brembo.

Επόμενη στάση για το νέο Astra OPC -το πιο ισχυρό μέχρι τώρα Astra παραγωγής- τα χρονόμετρα του Nurburgring. Η επίδοση του στην πράσινη κόλαση μάλλον θα αποτελέσει το επόμενο εργαλείο της Opel στο promotion του μοντέλου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...