Νέο ΜΙΝΙ Roadster

Πρεμιέρα στην Αμερική

  • -
  • -

Μετά το ντεμπούτο του MINI Coupe, η ανοιχτή έκδοση Roadster αποτελεί την επόμενη νέα παρουσία στην γκάμα της MINI, κάνοντας και επίσημα της εμφάνιση της στο Detroit. Ακολουθώντας την πεπατημένη λογική των σημερινών MINI, βάζει πλώρη για τα χωράφια του καταξιωμένου πισωκίνητου Mazda MX-5, αποτελώντας ανταγωνισμό και για νέα μοντέλα όπως το ανοιχτό Citroen DS3 Cabrio του αύριο. Η κατασκευή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη και αναμένεται στις εκθέσεις την άνοιξη του 2012.

Με μήκος 3728 mm, πλάτος 1638 mm και ύψος 1390 mm, το Roadster είναι σχεδόν 3 mm πιο κοντό, 47 mm πιο στενό και 25 mm πιο χαμηλό από το αδελφό MINI Cabrio, πάνω και στο οποίο βασίζεται. Στο Roadster βέβαια το σαλόνι είναι αυστηρά για δύο, με τον επιπλέον χώρο πίσω από τα καθίσματα –όπως και στο Coupe- να προορίζεται αποκλειστικά για αποσκευές. Τα δύο roll bar πίσω από τα καθίσματα προστατεύουν τους επιβάτες, ενώ ο χώρος των αποσκευών φτάνει τα 240 lt. Ο σχεδιασμός στο εσωτερικό δεν διαφοροποιείται από την κλασσική συνταγή με τα ρετρό στοιχεία των σύγχρονων MINI. Τα multimedia «καλούδια» και το σύστημα πλοήγησης θεωρούνται δεδομένες επιλογές για το νέο MINI Roadster. Η νέα υφασμάτινη ποιοτική οροφή διαθέτει εύχρηστη χειροκίνητη λειτουργία ανοίγματος-κλεισίματος, για λόγους ελάττωσης βάρους και κόστους φυσικά.

Στο θέμα των κινητήρων τα νέα δεν είναι διαφορετικά από την έκδοση Coupe. Ο 1,6 λίτρων με τους 122 ίππους θα εξοπλίζει τη βασική έκδοση Cooper. Η turbo εκδοχή με του, με τους 184 ίππους θα αποτελεί την πρώτη επιλογή για τους πιο γρήγορους οπαδούς της έκδοσης Roadster. Για τους ακόμη πιο απαιτητικούς  σε επιδόσεις η έκδοση JCW με 211 ίππους μάλλον μοιάζει μονόδρομος. Η MINI ανακοινώνει για το JCW 0-100 km/h σε 6.5’’ και 237 km/h τελικής ταχύτητας. Για τους λάτρεις των diesel o 4κύλινδρος 2,0 λίτρων κινητήρας, ο οποίος προέρχεται απευθείας από τα ράφια της BMW, αποδίδει 143 ίππους, καταναλώνοντας μόλις 4.5 lt/100km και εκπέμποντας 118 gr/km. Το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο θα εξοπλίζει όλες τις εκδόσεις του MINI Roadster, με το αυτόματο 6άρι να στέκει στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού (εκτός από την έκδοση JCW-John Cooper Works). Το πακέτο των σύγχρονων ηλεκτρονικών βοηθημάτων (DSC και DTC) θεωρείται δεδομένο σε όλα τα MINI Roadster.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...