MΙΝΙ Coupe 2012

Πρώτες επίσημες φωτογραφίες και στοιχεία

  • -
  • -

Έχουμε αναφερθεί ήδη στο νέο μοντέλο της MINI το οποίο έκανε το ντεμπούτο του σαν πρωτότυπο στην έκθεση της Φρανκφούρτης το 2009 και αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα μέσα στον μήνα στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης. Το MINI Coupe αποτελεί το πρώτο διθέσιο μοντέλο της MINI και θα πλαισιωθεί από την έκδοση Roadster η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη άνοιξη.

To μήκους 3728 – 3734 mm αμάξωμα του MINI Coupe, διαθέτει μεταξόνιο 2467 mm και είναι 29 mm πιο χαμηλό από ένα κοινό MINI. Ο χώρος στο εσωτερικό είναι αυστηρά για δύο άτομα. Για τις αποσκευές υπάρχουν 280 λίτρα, με τον χώρο φόρτωσης να είναι προσβάσιμος και μέσα από την καμπίνα των επιβατών. Ο σχεδιασμός της οροφής ξεχωρίζει, όπως και η για λόγους αεροδυναμικής ύπαρξη της πίσω αεροτομής, η οποία ανασηκώνεται αυτόματα μετά τα 80 km/h. Το πακέτο των σύγχρονων ηλεκτρονικών βοηθημάτων (DSC και DTC) θεωρείται δεδομένο σε όλα τα MINI Coupe, όπως και ηλεκτρική κρεμαγιέρα, η οποία υπόσχεται πλούσια πληροφόρηση και αμεσότητα προς τον οδηγό.

 

Από πλευράς κινητήρων θα υπάρχουν συνολικά στην Ευρώπη τέσσερις εκδόσεις: Cooper, Cooper S, Cooper S Works και Cooper SD. Ο 4κύλινδρος κινητήρας των 1,6 λίτρων ξεκινά από την ατμοσφαιρική του εκδοχή με τους 122 ίππους, θα διατίθεται σε δύο turbo παραλλαγές 184 και 211 ίππων (JCW). Για τους λάτρεις των diesel o 4κύλινδρος 2,0 λίτρων κινητήρας, ο οποίος προέρχεται απευθείας από τα ράφια της BMW, θα αποδίδει 143 ίππους, καταναλώνοντας μόλις 4.3 lt/100km και εκπέμποντας 114 gr/km. Το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο αποτελεί ιδανικό εφόδιο για τις εκδόσεις του MINI Coupe, με το αυτόματο 6άρι να στέκει στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού ικανοποιώντας κάθε επιθυμία του μελλοντικού αγοραστή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...