Citroen: Ετοιμάζει το νέο 2CV

To be continued…

  • -
  • -

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα στο βρετανικό Car, η Citroen ετοιμάζει τη ρετρό αναγέννηση του 2CV. Σίγουρα το συγκεκριμένο θέμα συζητιέται εδώ και πολύ καιρό, με το πρωτότυπο του 2009 στην Φρανκφούρτη Revolte Concept να είχε ενισχύσει τις ελπίδες των φανατικών οπαδών της γαλλικής εταιρείας.

Αν πάντως βγει, το νέο μοντέλο αναμένεται να πλασαριστεί ανάμεσα στα C1 και C3, ενώ πολύ πιστεύουν ότι θα συνδεθεί και με την premium «στόφα» των νέων DS. Οι πληροφορίες θέλουν την αυγή του 2013 να γίνει η πρεμιέρα του νέου 2CV, το οποίο εικάζεται ότι θα ονομαστεί 3CV. Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, η πλατφόρμα PF1 του group PSA κρίνεται κατάλληλη για ένα τέτοιο μοντέλο. Παράλληλα μια υβριδική διάταξη θα ενίσχυε το green προφίλ του, στοιχείο που πουλάει στις μέρες μας.

Εκτός από το νέο 2CV στα πλάνα των Γάλλων είναι αρκετά νέα μοντέλα για το προσεχές διάστημα. Το DS3 Cabrio μάλλον θα περπατήσει στην παραγωγή, μαζί με μια Crossover-SUV έκδοση του DS4. Τέλος το νέο DS6 θα ενσωματώσει στοιχεία από το πρωτότυπο Metropolis, αντικαθιστώντας το πληθωρικό C6.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...