Ηλεκτρικό και νέο αντι-Logan από Mahindra

Δύο νέα μοντέλα από τους Ινδούς

  • -
  • -

Μετά την πρόσφατη εξαγορά της εταιρείας REVA από την Mahindra, η ινδική εταιρεία λανσάρει το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένους αντιπρόσωπους στην Nagpur της Ινδίας. Η επένδυση της Mahindra των 11,1 δισ. δολαρίων που έγινε πέρσι το Μάιο απέφερε καρπούς καθώς η REVA είχε από καιρό εργαστεί στο χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το REVA διαθέτει λειτουργία «boost» για επιπλέον ισχύ και επιτάχυνση, σύστημα ανάκτησης ενέργειας στη κατηφόρα και αυτονομία 80 χιλιομέτρων με κάθε φόρτιση.

Εκτός του ηλεκτρικού η Mahindra ετοιμάζει ένα νέο μικρό αυτοκίνητο πόλης που θα βασίζεται στο Logan. Ουσιαστικά πρόκειται περί ενός αντί-Logan καθώς η Ινδική εταιρεία έχει αρκετή εμπειρία με το συγκεκριμένο μοντέλο αφού η σύμπραξη της με την Renault έληξε άδοξα αφήνοντας τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη.

Το φιλόδοξο σχέδια της κοινής εταιρεία Mahindra και Renault δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια και προέβλεπε την παραγωγή Logan για διάθεσή του στην Ινδική αγορά. Ο ετήσιος στόχος πωλήσεων των 50.000 απεδείχθη όνειρο θερινής νυκτός, καθώς συνολικά μέσα στην πενταετία πουλήθηκαν 60.000 αυτοκίνητα. Έτσι η συνεργασία λύθηκε κοινή συναινέσει όμως αφέθηκε ένα «παράθυρο» για αξιοποίηση της εμπειρίας που απέκτησε η Mahindra από τη Renault. Η Γαλλική εταιρεία δέχθηκε να δίνει κινητήρες και συστήματα μετάδοσης για ένα μικρών διαστάσεων που θα βασίζεται στο Logan και θα έχει μήκος κάτω από 4 μέτρα. Σχεδιαστικά το νέο μικρό της Mahindra θα είναι έτοιμο το 2012 και οπτικά θα έχει αρκετές διαφοροποιήσεις ώστε να μην το συγχέει κανείς με το Logan.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...