Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο Mythos της Mercedes

Με επιρροές από τα εμβληματικά αγωνιστικά μοντέλα της εταιρείας και τεχνολογία βγαλμένη από τα μονοθέσια της F1, το ultra luxury brand «Mythos» της Mercedes, έχει πλέον τον πρώτο του εκπρόσωπο. Το Concept Mercedes-AMG PureSpeed

  • -
  • -

Η Mercedes-AMG αποκάλυψε επίσημα το πρώτο αυτοκίνητο της εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής και υψηλού κόστους σειράς «Mytho, το PureSpeed. Ένα ανοιχτό, διθέσιο Roadster που αποτίνει φόρο τιμής στο ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της φίρμας, συνδυάζοντας όμως την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από το μαγικό κόσμο της Formula 1.

Αποκάλυψη στο Μονακό

Το πρωτότυπο όχημα μας δίνει μια πρώτη γεύση του μοντέλου παραγωγής που θα ακολουθήσει σύντομα και θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο του ultra luxury brand Mythos της Mercedes.

Τα αποκαλυπτήρια του Concept Mercedes-AMG PureSpeed πραγματοποιήθηκαν σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό στο Μονακό, λίγες μόλις ημέρες πριν την τέλεση του Grand Prix. Το αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε πάνω σε μια πλωτή πλατφόρμα στο λιμάνι του πριγκιπάτου με τους οδηγούς της Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, Lewis Hamilton και George Russell, να δίνουν το παρών, δηλώνοντας μεταξύ άλλων εντυπωσιασμένοι.

Στο PureSpeed, δεν υπάρχει παρμπρίζ ούτε οροφή, αντίθετα συναντά κανείς το σύστημα HALO, που προέρχεται αυτούσιο από τα μονοθέσια της F1 και που αντικαθιστά ουσιαστικά τη συμβατική κολόνα Α στο αυτοκίνητο, προστατεύοντας σε περίπτωση ανατροπής τους δυο επιβάτες του.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό γνώρισμα στο Concept Mercedes-AMG PureSpeed, είναι το μακρύ καπό με το πολύ χαμηλό μπροστινό τμήμα, με τη μύτη καρχαρία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Mercedes, να εμπνέεται από το στυλ της απόλυτης Mercedes-AMG ONE, ενώ η φαρδιά εισαγωγή αέρα φέρει ολογράφως το σήμα της AMG.  

Οι περισσότερες βέβαια σχεδιαστικές λεπτομέρειες αποτίνουν φόρο τιμής στο ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της φίρμας. Τα δύο roll bar πίσω από τα καθίσματα παραπέμπουν στα  θρυλικά αγωνιστικά αυτοκίνητα της Mercedes όπως την 300 SLR, με την οποία οι Stirling Moss και Denis Jenkinson κέρδισαν το Mille Miglia το 1955 στην Ιταλία, ενώ η εντυπωσιακή βαφή, σε χρωματική διαβάθμιση από κόκκινο Le Mans έως γκρι γραφίτη με μαύρο μοτίβο AMG, θυμίζουν τις αποχρώσεις που έφερε το νικηφόρο αυτοκινήτο της Mercedes στον αγώνα Targa Florio το 1924 στη Σικελία.

Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, το Concept Mercedes-AMG PureSpeed, βασίζεται σχεδιαστικά και ενδεχομένως τεχνικά, στην υπάρχουσα SL…  

Αναφέρουμε ενδεχομένως, γιατί η Mercedes δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης του PureSpeed στην ανακοίνωσή της, αν και το πιο πιθανό είναι να δανειστεί τον V8 των 4,0 lt (twin-turbo) από την SL63, με τους 805 ίππους (Ε-Performance).

Όπως και να χει βέβαια, αυτό είναι πιθανότατα το πιο εντυπωσιακό SL που μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή, όσοι τέλος πάντων από τους 250 τυχερούς θα την αποκτήσουν, όταν κυλήσει στην παραγωγή.

Δείτε ακόμα: Αυτή είναι η ακριβότερη Mercedes στην Ελλάδα

Προφανώς, δεν έγινε και η παραμικρή κουβέντα για την τιμή της, να στε σίγουροι όμως, ότι λόγω της σπανιότητας της και του γεγονότος ότι η Mercedes θα επιλέξει μόνο τους πιο αφοσιωμένους πελάτες της για να την αποκτήσουν, αντιλαμβάνεστε, ότι το ποσό… θα ζαλίζει.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...