Η ακριβότερη Mercedes στην Ελλάδα - 150.000 € είναι μόνο οι φόροι

Πρόκειται για ένα από τα πιο τεχνολογικά προηγμένα αυτοκίνητα στον κόσμο, με τιμή που προκαλεί… σοκ. Φυσικά, είναι μια επιλογή για λίγους.

  • -
  • -

Στην γκάμα της Mercedes-Benz, μπορείς να βρεις σχεδόν κάθε τύπο αυτοκινήτου. Από hatchback και sedan, μέχρι SUV κάθε μεγέθους, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, coupe και cabriolet, MPV, station wagon ή shooting brake, ακόμη και supercars με την υπογραφή της AMG. Αν και δεν φημίζεται για τις χαμηλές τιμές της, η premium γερμανική εταιρεία έχει και κάποιες πιο προσιτές προτάσεις που αφορούν περισσότερους αγοραστές. Αυτή τη φορά όμως, αναζητήσαμε την ακριβότερη επιλογή στην γκάμα, με βάση τον ελληνικό τιμοκατάλογο που βρίσκεται σε ισχύ. Η -προφανώς εξαψήφια- τιμή προκαλεί δέος, ωστόσο ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στο κομμάτι της φορολόγησης. Πόσα θα εισπράξει το ελληνικό κράτος με κάθε ένα τέτοιο αυτοκίνητο;

Πολυτέλεια και τεχνολογία στο μέγιστο!

Κάποιοι μπορεί να στοιχημάτιζαν ότι η ακριβότερη Mercedes ανήκει στην οικογένεια της AMG, όμως έπεσαν έξω. Πρόκειται για την Mercedes-Maybach S 680 4MATIC, ένα από τα κορυφαία πολυτελή αυτοκίνητα στον πλανήτη με εξωφρενική προσοχή στη λεπτομέρεια, εκπληκτική ποιότητα και τεχνολογίες από το μέλλον. Φυσικά βασίζεται στην Long εκδοχή της εμβληματικής S-Class και εφοδιάζεται με έναν συναρμολογημένο στο χέρι V12 biturbo κινητήρα 6.0 λίτρων με 612 ίππους και 900 Nm ροπή. Οι προδιαγραφές είναι εντυπωσιακές, ενώ η εμπειρία μετακίνησης μαζί της θέτει νέα στάνταρ άνεσης και ηρεμίας. Ποιο είναι το τίμημα στη χώρα μας; 347.700 € με βάση τον τελευταίο τιμοκατάλογο της Mercedes-Benz. Ούτε 350.000 €!

Δείτε ακόμη: Πωλείται μεταχειρισμένη Mercedes-AMG One με τιμή όσο μια... έπαυλη!

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι το ελληνικό κράτος εισπράττει 146.089 € με την πώληση κάθε τέτοιου αυτοκινήτου. Φυσικά οι ταξινομήσεις είναι ελάχιστες αφού απευθύνεται σε μια πολύ συγκεκριμένη μερίδα του πληθυσμού της χώρας, όμως αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συνειδητοποιήσουμε πόσο μεγάλο ποσοστό της τιμής των αυτοκινήτων οφείλεται στη φορολογία. Για να είμαστε πιο ακριβείς, 48.387 € είναι ο ΦΠΑ και 97.702 είναι το τέλος ταξινόμησης για τη Mercedes-Maybach S 680 4MATIC. Να πούμε ότι η τιμή μπορεί να ξεφύγει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα αν ο αγοραστής θελήσει να προσαρμόσει το αυτοκίνητο στο δικό του γούστο, καθώς οι επιλογές εξατομίκευσης είναι ατελείωτες. Επίσης, προαιρετικά, διατίθεται και σε θωρακισμένη έκδοση με το όνομα Guard.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...