Υβριδική η επόμενη γενιά GT

Πράσινο το νέο σπορ της Ford

  • -
  • -

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αγγλικού περιοδικού Auto Express, η νέα γενιά Ford GT θα είναι υβριδική. Ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής αλλά και τις επιλογές άλλων κατασκευαστών sport αυτοκινήτων, η Ford θα συνδυάσει τις επιδόσεις ενός V8 με την επιπλέον ισχύ μιας υβριδικής διάταξης. Χρησιμοποιώντας παρόμοια διάταξη με αυτή της Porsche 918 Spyder και της Porsche 911 GT3 R Hybrid, η νέα γενιά GT θα συναγωνίζεται σε επιδόσεις τη McLaren MP4, τη Ferrari 458 Italia και την Lamborghini Gallardo.

Καρδιά της GT θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος V8 με κυβισμό 5,4 λίτρα που θα αποδίδει 500 ίππους οι οποίοι θα κινούν τον πίσω άξονα. Ένας ηλεκτροκινητήρας θα παρέχει συμπληρωματικά άλλους 100 ίππους αλλά χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν θα κινούν τους εμπρός τροχούς ή θα παραμείνει το GT πιστό στη πίσω κίνηση.

Για να δικαιολογήσει το χαρακτηρισμό green η Ford έβαλε σε εκτενή «δίαιτα» το αμάξωμα της νέας γενιάς GT χρησιμοποιώντας υλικά όπως ανθρακονήματα για τα εξωτερικά panels και αλουμίνιο για τα δομικά στοιχεία του πλαισίου. Η εξοικονόμηση βάρους που θα προκύψει από τη χρήση των ελαφρών αυτών υλικών εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 200 κιλά σε σύγκριση με το μοντέλο που κυκλοφορεί ήδη από το 2005.

Η νέα γενιά FORD GT σχεδιαστικά μάλλον θα εγκαταλείψει τις ρετρό αναφορές που είχε το μοντέλο που αναβίωσε το θρυλικό pony car και μάλλον θα δούμε κάτι πιο σύγχρονο να κυλάει στους τροχούς μέσα στην επόμενη διετία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...