Νέο Mini JCW Countryman: Mε 300 PS και mucho εμφάνιση - Τιμή στην Ελλάδα

Η έκδοση John Cooper Works του νέου Countryman ξεχωρίζει για τα δυναμικά του χαρακτηριστικά, χωρίς συμβιβασμούς σε επίπεδο άνεσης.

  • -
  • -

Όσα μοντέλα της MINI φέρουν το χαρακτηριστικό John Cooper Works ξεχωρίζουν για το δυναμικό και εκρηκτικό τους χαρακτήρα. Οι τεχνικοί της μάρκας δίνουν έμφαση στις επιδόσεις και στην οδηγοκεντρική οδική συμπεριφορά, έχοντας παρουσιάσει στο παρελθόν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις. Η νεότερη δημιουργία τους είναι η έκδοση JCW στο αμάξωμα του νέου Countryman. Με τον 2λίτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα κάτω από το εμπρός καπό και σύστημα μετάδοσης στους τέσσερις τροχούς, έχει τις απαραίτητες προδιαγραφές για να εξιτάρει. 

Επιθετικά διακριτικό

Οι αλλαγές στο αμάξωμα του Countryman είναι εκτεταμένες, διαφοροποιώντας σημαντικά την αισθητική του, αλλά χωρίς να προκαλεί. Η σιλουέτα του παραμένει θελκτική, αλλά και άκρως αεροδυναμική με τον συντελεστή να αγγίζει το 0.26. Η εμπρός μάσκα με τον διαφοροποιημένο προφυλακτήρα φιλοξενεί σαφώς μεγαλύτερους αεραγωγούς, την ώρα που η πίσω 5η πόρτα φιλοξενεί μία ευμεγέθης αεροτομή. Η διπλή απόληξη της εξάτμισης, η κόκκινη διχρωμία στο αμάξωμα και οι πινελιές στον ίδιο χρωματισμό σε διάφορα σημεία, αναδεικνύουν περαιτέρω το δυναμισμό του. Οι αναλογίες του παραμένουν δυναμικές, παρά το γεγονός ότι οι διαστάσεις του έχουν αυξηθεί σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. 

Δείτε ακόμη: Δες τις τιμές των νέων MINI Cooper και Countryman στην Ελλάδα! 

Μίνιμαλ εσωτερικό με αγωνιστικό DNA

Η νεότερη γενιά του Countryman ξεχωρίζει για τη μινιμαλιστική αισθητική της. Η έκδοση JCW δεν ξεφεύγει από αυτή τη λογική, απλά οι διαφορετικοί χρωματισμοί του χαρίζουν μία πιο νεανική και σπορ αισθητική. Τα τύπου μπάκετ καθίσματα, τα πεντάλ, αλλά και οι επενδύσεις παραπέμπουν στην αγωνιστική παράδοση της ΜΙΝΙ, με την κεντρική οθόνη υψηλής ευκρίνειας και τεχνολογίας OLED που φιλοξενεί όλες τις πληροφορίες και τις λειτουργίες του αυτοκινήτου, έχει ανανεωμένα και δυναμικά γραφικά. Φυσικά, εξακολουθεί να διατηρεί την ευελιξία και την ευρυχωρία της απλής έκδοσης. Η πίσω σειρά καθισμάτων μπορεί να ρυθμιστεί κατά τον διαμήκη άξονα σε μια διαδρομή μήκους έως και 13 εκατοστά. Με το πίσω κάθισμα αναδιπλωμένο, ακόμη και ογκώδη αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν άνετα στο χώρο αποσκευών, ο οποίος έχει χωρητικότητα 460 έως 1.450 λίτρα

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το MINI του ενός εκατομμυρίου! 

Με 300 ίππους και 4κίνηση

Ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπή, επιτρέποντας στο Countryman να επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 5,4 sec. Επιπλέον, η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 km/h. Το σύνολο των 2.000 cc έχει νέα έμβολα και μπιέλες, αλλά και νέο υπερσυμπιεστή. Επιπλέον, νέο είναι και το σύστημα εξαγωγής, με την εξάτμιση να διαθέτει κλαπέτα χαρίζοντας ένα χαρακτηριστικό ήχο στο JCW. Ακόμα, αναβαθμισμένο είναι το σύστημα πέδησης, με τις δαγκάνες των φρένων να είναι βαμμένες στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα Chili Red, ενώ οι τροχοί των 19 ή 20 ιντσών έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη εκδοχή.

Η κορυφαία έκδοση John Cooper Works Countryman διατίθεται ήδη στην Ελλάδα, σε τιμή 57.750 €. Δείτε εδώ περισσότερα για το νέο MINI Countryman.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...