Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Lancia Ypsilon – Πότε ξεκινούν οι παραγγελίες; [video]

H νέα γενιά της Ypsilon είναι γεγονός. Η Lancia έδωσε στη δημοσιότητα τις επίσημες εικόνες του αυτοκινήτου, το οποίο προσφέρεται ως 100% ηλεκτρικό.

  • -
  • -

Λίγες ημέρες μετά τη διαρροή, η Lancia αποφάσισε να αποκαλύψει με κάθε επισημότητα τη νέα Ypsilon, το μοντέλο που σηματοδοτήσει την απαρχή ενός νέου κεφαλαίουστην πολύχρονη ιστορία της ιστορικής μάρκας.

lancia

Τα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου έκανε ο επικεφαλής της φίρμας, Luca Napolitano, ο οποίος το οδηγεί στους δρόμους του Μιλάνο. Η Ypsilon εντυπωσιάζει με την αισθητική και το πρωτοποριακό στυλ. Το εμπρός τμήμα υιοθετεί τη φιλοσοφία του πρωτότυπου Pu-Ra HPE, με το όνομα της μάρκας να δεσπόζει στο καπό. Το πίσω μέρος είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό, αναγράφοντας με διαφορετική γραμματοσειρά το Ypsilon και με κεφαλαία γράμματατο LANCIA.

lancia

Τα στρογγυλά φώτα θυμίζουν παλιές εποχές, με τις χειρολαβές των πίσω θυρών να είναι κρυφές.

Στο βίντεο, πρωταγωνιστεί η έκδοση Cassina που θα παραχθεί σε μόλις 1.906 μονάδεςκαι είναι αυτή που θα ανοίξει τα βιβλία των παραγγελιών.

Υπέροχος εσωτερικός κόσμος 

Το εσωτερικό του πεντάθυρου ηλεκτρικού μοντέλου είναι υπέροχο, τουλάχιστον από σχεδιαστικής πλευράς. Οι Ιταλοί έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην εργονομία και την απλότητα, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SALA(Sound Air Light Augmentation), να κλέβει την παράσταση.

lancia

Το νέο infotainment έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει όσο το δυνατόν πιο απλή την εμπειρία χρήσης του αυτοκινήτου. Ο οδηγός μπορεί να ελέγξει τις βασικές λειτουργίες με φωνητικές εντολές ή με την αφήεύκολα και κυρίως γρήγορα.

lancia

Οι ψηφιακές οθόνες δεσπόζουν στο ταμπλό, με τις επενδύσεις στις επιφάνειες της καμπίνας και τα καθίσματα να είναι ανώτερης ποιότητας. Στην έκδοση Cassina που βλέπετε στις φωτογραφίες, κυριαρχούν οι εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες, με το κεντρικό τραπέζι και τα βελούδινα καθίσματανα έχουν εμπνευστεί από τα πολυτελή σαλόνια των σπιτιών.

403 km αυτονομία

Για την κίνηση της νέας Lancia Ypsilon φροντίζει ένα ηλεκτρικό σύνολο, με την εταιρεία να αναφέρει μόνο πως εξασφαλίζει αυτονομία 403 km στον κύκλο WLTP, με τη μέση κατανάλωση ενέργειας να ανέρχεται στα 14,3 kWh/100 km.

lancia

Αν και η ιταλική εταιρεία δεν δίνει επιπλέον πληροφορίες για το ηλεκτρικό σύνολο, λογικά προέρχεται από τα Peugeot e-208 και Opel Corsa e, έχοντας μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh.

Αναλυτικά στοιχεία για τη νέα ηλεκτρική Ypsilon θα δοθούν στις 14 Φεβρουαρίου. Εκείνη την ημέρα, θα ξεκινήσουν και οι παραγγελίεςγια τους υποψήφιους αγοραστές. Όποιος βέβαια ενδιαφέρεται, έχει τη δυνατότητα να κάνει ακόμη και τώρα εγγραφή στη σελίδα της εταιρείας και να προβεί στην κράτηση του αυτοκινήτου, ώστε να λάβει σειρά προτεραιότητας όταν θα είναι διαθέσιμο. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...