Νέο Hyundai Tucson: Η μεγάλη αλλαγή

Με ανανεωμένη εμφάνιση και ολοκαίνουργιο εσωτερικό έρχεται το μεσαίο οικογενειακό SUV.

  • -
  • -

Η Hyundai μόλις αποκάλυψε το ανανεωμένο Tucson, εν όψει της κυκλοφορίας του στην ευρωπαϊκή αγορά, με φρέσκια εμφάνιση εξωτερικά και πλήρως αναβαθμισμένο εσωτερικό, προερχόμενο από νεότερα μοντέλα όπως το Kona. Η κορεατική μάρκα δεν έχει δημοσιεύσει πολλές πληροφορίες μέχρι στιγμής, όσον αφορά το διάσημο C-SUV της, αλλά οι πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με τις σχεδιαστικές αλλαγές είναι γνωστές.

Το πρώτο που παρατηρούμε είναι η νέα σχεδίαση στα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα Parametric Jewel. Πιο χαμηλά, ανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας, ενώ στο προφίλ και στο πίσω μέρος οι αλλαγές φαίνονται να είναι να είναι πιο συντηρητικές, με μεγαλύτερη διαφοροποίηση της νέας σχεδίασης ζάντες.

Hyundai-Tucson-2025-2

Ολοκαίνουριες ψηφιακές οθόνες 

Περνώντας στο εσωτερικό συναντάμε πολύ πιο δραστικές αλλαγές που παραπέμπουν στο design που έχουμε δει σε νεότερα μοντέλα όπως το νέο Kona. Αυτό σημαίνει πως έχουμε μία πιο μίνιμαλ προσέγγιση, με τον οδηγό να έχει μπροστά του ένα νέο τριάκτινο τιμόνι, ενώ πλέον οι δύο οθόνες των 12,3 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το infotainment έχουν ενωθεί σε ένα ενιαίο πάνελ.

Πιο κάτω, υπάρχουν νέοι διακόπτες, ενώ και η θέση των αεραγωγών έχει αλλάξει. Συνοδεύονται από μια καινούρια κεντρική κονσόλα, η οποία διαθέτει θέση για ασύρματη φόρτιση smartphone και δύο ποτηροθήκες. Τέλος, ο επιλογέας για το κιβώτιο έχει μεταφερθεί στην κολόνα του τιμονιού, όπως ακριβώς έχουμε δει τόσο στο Kona αλλά και στα ηλεκτρικά Ioniq 5 και 6.

Hyundai-Tucson-2025-3

Θα μάθουμε περισσότερα για το Tucson μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά το μοντέλο κορεατικών προδιαγραφών θα προσφέρεται σε δύο νέα χρώματα με ονομασίες Fine Green Matte και Ultimate Red Metallic. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε επίσης, ότι μπορούμε να περιμένουμε ένα νέο τρίχρωμο εσωτερικό με αποχρώσεις πράσινου, μαύρου και γκρι.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Hyundai Kona 1.6 Hybrid 141 PS

Αναφορές σχετικά με το σύστημα μετάδοσης κίνησης και τα κινητήρια σύνολα δεν έχουν γίνει, αλλά είναι πιθανό να δούμε μικρές αλλαγές σε όλη τη διαθέσιμή γκάμα. Εδώ, αξίζει να τονίσουμε πως, στο ολοκαίνουργιο Kona δεν υπήρξαν.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...