Επίσημο: Νέο Volkswagen Tiguan – Πότε έρχεται Ελλάδα

Η ολοκαίνουργια γενιά του δημοφιλούς SUV έχει αγνώριστο εσωτερικό και plug-in hybrid εκδόσεις με ηλεκτρική αυτονομία έως 100 km.

  • -
  • -

Η Volkswagen παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο Tiguan, την τρίτη γενιά του best seller SUV. Το Tiguan είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της VW στον κόσμο σήμερα, αφού περισσότεροι από 7,6 εκατομμύρια αγοραστές το έχουν επιλέξει, από το ντεμπούτο του το 2007 έως σήμερα.

Το ολοκαίνουργιο Volkswagen Tiguan έχει εμπρός μέρος με πολυεπίπεδους προβολείς LED - με διαθέσιμους ως έξτρα για πρώτη φορά τους προβολείς IQ.LIGHT HD matrix - και μια οριζόντια, γυάλινη λωρίδα ανάμεσά τους. Τα ανοίγματα της μάσκας βρίσκονται πλέον στις εξωτερικές πλευρές του προφυλακτήρα, όπου οι αεροκουρτίνες εξασφαλίζουν τη βέλτιστη δρομολόγηση αέρα. Η σιλουέτα χαρακτηρίζεται από μυώδεις ώμους, ενώ μια νέα οριζόντια λωρίδα LED προσθέτει έμφαση στο πίσω μέρος. Πολύ εντυπωσιακό είναι το ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας έχει βελτιωθεί σε Cd 0,28 (από 0,33).

Volkswagen Tiguan 2024

Στο εσωτερικό, η εντελώς νέα σχεδίαση φέρνει στο επίκεντρο της προσοχής την οθόνη 15" του infotainment, με εντελώς νέο μενού και γραφικά, και το νέο Digital Cockpit. Το σύνολο βασίζεται στο MIB4, την τέταρτη γενιά ολοκληρωμένων συστημάτων infotainment της εταιρείας, που φέρνει μαζί του νέες ψηφιακές υπηρεσίες και εφαρμογές. Στην κονσόλα υπάρχει ένας νέος περιστροφικός διακόπτης πολλαπλών λειτουργιών με ενσωματωμένη οθόνη OLED. Αυτό το χειριστήριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του προφίλ οδήγησης, της έντασης του ραδιοφώνου ή και των χρωμάτων του φωτισμού.

Δείτε ακόμη Τα 3 ονόματα μοντέλων Volkswagen που δεν θα «σκοτώσει» η ηλεκτροκίνηση

Volkswagen Tiguan 2024

Παραπλήσιες διαστάσεις, μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ

Με μήκος αυξημένο κατά περίπου τρία εκατοστά, ενώ ύψος, πλάτος και μεταξόνιο παραμένουν πρακτικά πανομοιότυπα με τον προκάτοχο, το νέο Tiguan θα μπορούσε να μην προσφέρει σημαντικό κέρδος σε χώρο. Ωστόσο, έχει γίνει καλύτερη εκμετάλλευση των διαστάσεων, οπότε ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλώσει κατά 37 λίτρα, φτάνοντας πλέον τα 652 λίτρα.

Οι νέες τεχνολογικές εξελίξεις που έφερε η πλατφόρμα MQB evo βελτιώνουν το Tiguan σχεδόν σε κάθε τομέα. H γκάμα του θα περιλαμβάνει εκδόσεις με κινητήρες diesel TDI, βενζίνης TSI, ήπια υβριδικούς βενζινοκινητήρες eTSI και plug-in υβριδικά συστήματα eHybrid. Μια καινοτομία είναι ότι ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου DSG ακολουθεί τη λογική των μοντέλων Volkswagen ID, αλλά και του νέου Passat, οπότε μεταφέρεται στην κολόνα του τιμονιού, ενώ και τα paddles πίσω από το τιμόνι διατηρούνται σε όλες τις εκδόσεις.

Volkswagen Tiguan 2024

Δείτε ακόμα Στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Volkswagen ID.7 - Τιμές και εκδόσεις

Στις εκδόσεις plug-in hybrid, η ηλεκτρική αυτονομία των 100 km περίπου κάνει το νέο SUV πιο αποδοτικό από ποτέ. Επιπλέον, η φόρτιση θα είναι ταχύτερη σε όλες τις εκδόσεις eHybrid, ενώ για πρώτη φορά θα προσφέρεται και γρήγορη φόρτιση DC.

Το νέο Volkswagen Tiguan θα φτάσει στις αντιπροσωπείες ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2024, οπότε όσο πλησιάζουμε στην περίοδο λανσαρίσματος θα μάθουμε και τις τιμές διάθεσής του στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...