Tesla: Πάνω από 20 δισ. τα κέρδη του δικτύου φόρτισης!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών της Wall Street το δίκτυο ταχυφορτιστών Tesla Superchargers θα αποφέρει στα ταμεία της φίρμας 20 δισ. δολάρια έως το 2030.

  • -
  • -

Την ώρα που πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε να αναπτύξουν ένα ιδιόκτητο δίκτυο φόρτισης που θα εξυπηρετεί τους πελάτες τους, η Tesla, έχει φθάσει στο σημείο να συνάπτει συμφωνίες με ποικίλους κατασκευαστές προκειμένου να χρησιμοποιούν το δίκτυο ταχυφορτιστών της! Έναντι αμοιβής, φυσικά…

Σύμφωνα λοιπόν με εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών της Wall Steet, τα χρήματα που θα εισρέουν στα ταμεία της Tesla από την παραχώρηση του δικτύου της σε «τρίτους» κατασκευαστές θα είναι μίνιμουμ 10 δισ δολάρια, ενώ θεωρείται απόλυτα εφικτός και ο στόχος των 20 δισ δολάριων έως το 2030.

Δείτε ακόμα: Οι τιμές των Tesla στην Ελλάδα

Οι εκτιμήσεις αυτές μάλιστα αφορούν αποκλειστικά την αγορά της Βορείου Αμερικής και δεν συμπεριλαμβάνουν λοιπές αγορές όπως αυτής της Κίνας ή της Ευρώπης. Τα νούμερα μπορεί να ηχούν στα αυτιά κάποιων υψηλά ή ακόμα και ως «υπερβολικά», στην πράξη όμως είναι απόλυτα εφικτά, δεδομένου ότι το δίκτυο της Tesla θα χρησιμοποιούν η Ford, η General Motors, η Mercedes-Benz, η Honda, η Volvo, η Nissan και τα εκατομμύρια ηλεκτρικά τους μοντέλα…  Επιπλέον, το σύνολο των οικονομικών αναλυτών της Wall Street εκτιμά, ότι ο Elon Musk θα συνεχίσει την επιθετική εμπορική πολιτική του σε ότι αφορά τις τιμές πώλησης των μοντέλων της Tesla, καθώς τα αποτελέσματα αυτής της ομολογουμένως «επαναστατικής» κίνησης του έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε όλες τις αγορές στις οποίες διατίθενται τα αυτοκίνητα του Αμερικανού κατασκευαστή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...