FIAT Panda EV: Όσα ξέρουμε για το νέο φτηνό ηλεκτρικό

Το μικρό ηλεκτρικό που θα σταθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το οικονομικό crossover, Dacia Spring, έρχεται και θα κοστίζει κάτω από 25.000 ευρώ.

  • -
  • -

Η FIAT σχεδιάζει να προσθέσει ένα δεύτερο οικονομικό, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της, με στόχο να ανταγωνιστεί κατασκευαστές όπως η Dacia ή οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτό φυσικά οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών για προσιτά ηλεκτρικά και η ιταλική μάρκα φαίνεται πως «ακούει».

Το νέο μικρό ηλεκτρικό λοιπόν θα αποτελεί μία προσιτή επιλογή με κόστος κάτω από 25.000 € που θα φέρει τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία χωρίς υπερβολές και περιττές λεπτομέρειες, ενώ θα αντλεί έμπνευση από το Panda. Η παρουσίαση του υπολογίζεται για τον Ιούλιο του 2024 σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας, Olivier Francois, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το ηλεκτρικό Dacia Spring

«Υπάρχει πραγματική ανάγκη για πιο προσιτά ηλεκτρικά», είπε ο Francois.

panda

Να πούμε, πως η Stellantis έχει επίσης στα πλάνα της ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο πόλης με αντίστοιχα χαμηλή τιμή και για την Citroen, το οποίο θα παρουσιαστεί στις αρχές του επόμενου έτους. Το ηλεκτρικό αδερφάκι του επιτυχημένου C3 θα κατασκευάζεται στη Σλοβακία ώστε να διατηρηθεί το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερα και έτσι ο Όμιλος να μπορεί να είναι όσο πιο ανταγωνιστικός γίνεται απέναντι στα Dacia Spring αλλά και το απερχόμενο Renault 5. Μάλιστα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Francois, το νέο ηλεκτρικό Panda «είναι πολύ πιθανό να φέρει αρκετά κοινά στοιχεία με το νέο Citroen e-C3» καθώς όπως φαίνεται θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα.

Το σχέδιο έχει ως στόχο την διατήρηση του πελατολογίου των αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες μάχονται όχι μόνο τον πληθωρισμό αλλά και τις κινεζικές εταιρείες που έχουν ξεκινήσει την «απόβαση» τους στην Ευρώπη.

Τέλος, να πούμε πως η FIAT σχεδιάζει επίσης να επαναφέρει το ηλεκτρικό 500 στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη πηγή κερδών της Stellantis.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...