Όλα όσα ξέρουμε για το νέο crossover Toyota C-HR

Στις 26 Ιουνίου θα γίνει η επίσημη αποκάλυψη του νέου Toyota C-HR, ενός C-SUV με δυναμική εμφάνιση και κορυφαία υβριδική τεχνολογία.

  • -
  • -

Το Toyota C-HR είναι ένα από τα πιο δημοφιλή SUV της ελληνικής αγοράς. Έχοντας πουλήσει πάρα πολλές μονάδες, η ιαπωνική μάρκα ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη ανανέωση με τη δεύτερη γενιά του! Όπως ανακοίνωσαν, τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 26 Ιουνίου, δηλαδή σε λίγες ημέρες. Εννοείται ότι η δυναμική αισθητική που χαρακτήριζε το μοντέλο, θα διατηρηθεί, ενώ το update που θα δεχτεί σε τεχνολογικό επίπεδο θα είναι μεγάλο, δανειζόμενο στοιχεία από τα νεότερα Corolla και Corolla Cross.

Το Toyota C-HR για πρώτη φορά Plug-In Hybrid

Η νέα γενιά του Toyota C-HR αναμένεται ότι θα υιοθετήσει τα νεότερα υβριδικά συστήματα πέμπτης γενιάς της μάρκας, για ασυναγώνιστη οικονομία καυσίμου και υψηλή απόδοση. Θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι θα το δούμε με το νέο σύνολο των 1.8 λίτρων και 140 ίππων (από 122 ίππων της προηγούμενης γενιάς), αλλά και με το ισχυρότερο των 2.0 λίτρων και 197 ίππων. Πιθανότατα, να λανσαριστεί και στις τετρακίνητες παραλλαγές, όπως στο Toyota Corolla Cross. Αυτό που θα δούμε για πρώτη φορά όμως, είναι οι Plug-In Hybrid εκδοχές!

Η Toyota συγκέντρωνε το ενδιαφέρον της στην full hybrid τεχνολογία, την οποία έχει σχεδόν τελειοποιήσει. Πλέον, θέλει να μπει και σε πιο «ηλεκτρικά» μονοπάτια, οπότε το C-HR θα διατίθεται και σε επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση. Αυτή θα του δώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, καθώς θα απευθύνεται σε εκείνους που ζητούν την εμπειρία ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην καθημερινότητα, σε συνδυασμό με την ελευθερία που προσφέρει ο γρήγορος ανεφοδιασμός με καύσιμο. Οι προδιαγραφές της συγκεκριμένης έκδοσης παραμένουν παντελώς άγνωστες.

Με εμφάνιση που ξεχωρίζει

Έχοντας πλέον το Corolla Cross στον ρόλο του πιο παραδοσιακού οικογενειακού SUV, η Toyota έχει ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία στην εξέλιξη ενός φουτουριστικού C-HR. Τα κοινά στοιχεία με το εντυπωσιακό Prologue Concept αναμένεται να είναι πολλά, ενώ ο σχεδιασμός θα γίνει από το κέντρο European Design Development της Toyota στη Γαλλία.

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα το Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid - Τιμές

Από τη μια και μοναδική φωτογραφία που έχουμε στη διάθεσή μας, ξεχωρίζουμε τη λεπτή λωρίδα LED στο πίσω μέρος, σχεδόν σε όλο το πλάτος του οχήματος, δίνοντας μια εικόνα που μοιάζει λίγο με Toyota Yaris Cross αλλά στο πιο… άγριο! Υπομονή μερικές μέρες μέχρι την επίσημη αποκάλυψη.  

Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι του πρωτότυπου Toyota Prologue Concept.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...