Στην Ελλάδα το Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid – Τιμές

Η πολυαναμενόμενη έκδοση του Toyota Corolla Cross με το υβριδικό σύστημα των 1.800 κυβικών και 140 ίππων ξεκινάει την εμπορική της πορεία στη χώρα μας.

  • -
  • -

Το Toyota Corolla Cross είναι ένα από τα πιο δημοφιλή C-SUV της αγοράς. Ανήκει σε μια κατηγορία με αυξημένη ζήτηση, έχει αποδοτικούς κινητήρες και είναι… Toyota! Δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να εξελιχθεί σε εμπορική επιτυχία. Ωστόσο, μέχρι τώρα, το ελληνικό φορολογικό σύστημα έβαζε ένα εμπόδιο στο ιαπωνικό SUV, αφού ήταν διαθέσιμο αποκλειστικά με βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων, με ό,τι αυτό σημαίνει σε φόρο πολυτελείας και τεκμήριο. Πλέον, το πρόβλημα αυτό λύνεται με την εκδοχή των 1.8 λίτρων.

Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid με 140 ίππους

Αν και το υβριδικό σύστημα με τον βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων είναι άκρως αποδοτικό, με χαμηλή κατανάλωση και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, «φέρνει» μαζί του το στόχαστρο της εφορίας για πολλούς υποψήφιους αγοραστές.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Toyota Corolla 1.8 Hybrid με 140 ίππους

Στη νέα του εκδοχή το Toyota Corolla Cross χρησιμοποιεί ένα τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ για το υβριδικό σύστημα, με 140 ίππους και φυσικά, στάνταρ αυτόματο κιβώτιο e-CVT. Σε αντίθεση με τη 2λιτρη εκδοχή, η οποία διατίθεται και με τετρακίνηση, η πρόταση με τον 1.800άρη εμφανίζεται αποκλειστικά δικίνητη.

Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Toyota είναι στα 5 λίτρα βενζίνης ανά 100 km, ενώ οι χαμηλοί ρύποι με 114 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά km εξασφαλίζει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Δείτε ακόμη: Η video-δοκιμή μας για το Toyota Corolla Cross 2.0 Hybrid AWD

Από την εμπειρία μας με το Toyota Corolla Cross των 2.0 λίτρων, είμαστε σίγουροι ότι η κατανάλωση καυσίμου θα ανήκει στα αδιαμφισβήτητα highlights του οικογενειακού SUV, με τιμές ακόμη και κάτω των 5,5 λίτρων ανά 100 km εντός πόλης.

Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid τιμές και εξοπλισμός

Η βασική έκδοση του Toyota Corolla Cross 1.8 Hybrid είναι η Active Plus, η οποία δεν υπολείπεται σε στοιχεία εξοπλισμού. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο στάνταρ πακέτο συμπεριλαμβάνεται η νέα οθόνη αφής των 10,5 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων, ο εντυπωσιακός ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 12,3 ιντσών, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, κάμερα οπισθοπορείας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, αυτόματη λειτουργία προβολέων, ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης και 8 αερόσακοι. Η αρχική τιμή ξεκινάει λίγο ψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 30.000 €. Συγκεκριμένα:

  • Toyota Corolla 1.8 140 PS Active Plus: 30.200 €
  • Toyota Corolla 1.8 140 PS Style: 32.060
  • Toyota Corolla 1.8 140 PS Style Skyview: 32.910 €
  • Toyota Corolla 1.8 140 PS Lounge: 35.610

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...