Video-Δοκιμή Toyota Corolla Cross: Εγγυημένη επιτυχία

Στην άκρως εμπορική κατηγορία των C-SUV η Toyota επιστρατεύει τα μεγάλα όπλα και φέρνει το θρυλικό όνομα Corolla για να «καθαρίσει».

  • -
  • -

Η Toyota ήταν από τις πρώτες εταιρείες που κατάλαβαν ότι τα SUV… «έχουν μέλλον». Όταν όμως αυτά κατακτούν την αγορά και αποτελούν το κέντρο του ενδιαφέροντος, τότε η υπερδύναμη από την Ιαπωνία δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Ξέροντας πολύ καλά πως σε όποιο segment συμμετέχει, η συγκεκριμένη μάρκα μπορεί να κυριαρχήσει, ξέραμε πως οτιδήποτε ερχόταν να υποστηρίξει το C-HR στην κατηγορία των μεσαίων SUV θα ήταν άμεση επιτυχία. Φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει τώρα που το νέο C-SUV της μάρκας φέρει την θρυλική ονομασία “Corolla” στον τίτλο.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του Toyota Corolla Cross

Πρόκειται για το όνομα του μοντέλου με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της αυτοκίνησης, αφού μέσα σε 55 χρόνια και μετά από 12 συνολικά γενιές έχει παραχθεί σε περισσότερες από 50 εκατομμύρια μονάδες. Οι προσδοκίες για την Corolla Cross είναι αντίστοιχα υψηλές, αφού έως το 2025 οι Ιάπωνες στοχεύουν σε 400.000 πωλήσεις και μερίδιο της αγοράς που θα αγγίζει το 9%. Θα τα καταφέρει; Στη video-δοκιμή οδηγούμε την 4κίνητη δίλιτρη εκδοχή με απόδοση 197 ίππων και καταλαβαίνουμε πως οι ισορροπίες στο segment δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιες.