Νέο Honda ZR-V: Πότε έρχεται Ελλάδα το οικογενειακό SUV

Δες πότε αναμένεται να ενταχθεί στην γκάμα της ιαπωνικής μάρκας το νέο υβριδικό SUV που τοποθετείται ανάμεσα στα HR-V και CR-V.

  • -
  • -

Η Honda μόλις παρουσίασε το ολοκαίνουργιο SUV της κατηγορίας C που θα φέρει το όνομα ZR-V. Το νέο μοντέλο που πρόκειται να κυκλοφορήσει σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές -συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής- μέσα στο 2023 θα τοποθετηθεί μεταξύ των HR-V και CR-V. Το ZR-V θα τροφοδοτείται από το πλήρες υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης e:HEV, επεκτείνοντας περαιτέρω τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων επιλογών της εταιρείας για τους Ευρωπαίους πελάτες.

back

Εξωτερικά, βλέπουμε στοιχεία τόσο από το μικρότερο HR-V, αλλά και από άλλα μοντέλα όπως η τελευταία γενιά Civic, με το οποίο μάλιστα μοιράζεται και πολλά μηχανικά μέρη. Ένα εξ αυτών είναι και το πλήρως υβριδικό σύστημα e:HEV με το 2λιτρο κινητήρα βενζίνης και τους δύο ηλεκτροκινητήρες. Παρότι η Honda δεν ανακοίνωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, να θυμίσουμε πως στο Civic αυτό το σύνολο αποδίδει 184 ίππους και 316 Nm, όποτε είναι λογικό να περιμένουμε κάτι παρόμοιο και στην περίπτωση του ZR-V.

Κάτι το οποίο επισήμανε και η ίδια η Honda έιναι πως το νέο αυτό SUV θα έχει παρόμοια δυναμικά χαρακτηριστικά με το πιο οδηγοκεντρικό Civic, χάρη σε στοιχεία όπως η πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων.

Δείτε ακόμη: Νέο ηλεκτρικό SUV Honda e:Ny1 [video]

interior

Ευρύχωρο SUV για επιβάτες και αποσκευές

Από πλευράς χώρων, η Honda δήλωσε πως θα είναι πρακτικό και με πληθώρα αποθηκευτικών χώρων, ενώ ο χώρος αποσκευών θα μπορεί να αγγίξει έως και τα 1.291 lt με την δεύτερη σειρά καθισμάτων διπλωμένη. Αν κρίνουμε από τα συγγενικά SUV μοντέλα τότε το ZR-V θα έχει μήκος κάπου ανάμεσα στα 4,3 με 4,6 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο θα μπορεί να φτάσει και τα 2,7 μέτρα εάν υπάρχει και κάποια σύνδεση με το πάτωμα και την αρχιτεκτονική του τελευταίου Civic.

Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε καθώς πλησιάζουμε στην άφιξη του μοντέλου και στη χώρα μας, μέσα στους επόμενους μήνες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...