Το e:Ny1 είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Honda [video]

Για πρώτη φορά η Honda θα έχει ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV στην γκάμα της, με το e:Ny1 να είναι μόλις το δεύτερο μοντέλο με μπαταρία που κυκλοφορεί.

  • -
  • -

Η Honda παρουσίασε το τελευταίο της ηλεκτρικό όχημα, το e:Ny1, ένα SUV το οποίο αποτελεί μια σημαντική κίνηση για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, στην προσπάθεια να αυξήσει τον όγκο πωλήσεων ηλεκτρικών μοντέλων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το e:Ny1 είναι το πρώτο από τα τρία νέα εξηλεκτρισμένα SUV που θα λανσάρει η Honda στην Ευρώπη φέτος, μαζί με τα υβριδικά crossover CR-V και ZR-V. Όταν βγει στην αγορά τους επόμενους μήνες, θα ανταγωνιστεί άμεσα δημοφιλή μοντέλα όπως το Hyundai Kona Electric, το Jeep Avenger και το Peugeot e-2008.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/221357c22a341ef4a8056ce48f64114c.jpg

Ισχύς, μπαταρία και αυτονομία του Honda e:Ny1

Το e:Ny1 βασίζεται στη νέα πλατφόρμα e:N Architecture F της Honda, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να προσφέρει τις δυναμικές επιδόσεις, την εξαιρετική άνεση και τη φινέτσα που αναμένονται από το τελευταίο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Honda.

Δείτε ακόμα: Το μικρό των 154 ίππων με τις 5 οθόνες στο ταμπλό!

Ο κινητήρας αποδίδει 204 ίππους και η μπαταρία έχει χωρητικότητα 68,8kWh. Το e:Ny1 διαθέτει αυτονομία 412 km στον κύκλο WLTP, περίπου στα ίδια επίπεδα με τους αντιπάλους και σχεδόν διπλάσια από αυτή του Honda E. Μπορεί επίσης να φορτιστεί μέχρι το 80% σε μόλις 45 λεπτά σε έναν γρήγορο φορτιστή, αν και η εταιρεία δεν έχει ακόμη διευκρινίσει τις προδιαγραφές φόρτισης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/733c73df4f23899557bb79bdb9543cde.jpg

Το εσωτερικό του e:Ny1 χαρακτηρίζεται από μια μεγάλη κεντρική οθόνη αφής για το infotainment με διαγώνιο 15,1 ιντσών, τοποθετημένη κάθετα, η οποία είναι παρόμοια με το Ford Explorer και το Ford Mustang Mach-E. Τα φυσικά κουμπιά και οι διακόπτες, σήμα κατατεθέν της Honda, εξακολουθούν να υπάρχουν στην καμπίνα, με την κονσόλα να παρέχει εύκολη πρόσβαση στις πιο σημαντικές λειτουργίες του οχήματος.

Με το λανσάρισμα του e:Ny1 και άλλων δύο νέων ηλεκτροκίνητων SUV, η Honda στοχεύει να κατακτήσει ένα σημαντικό ποσοστό της ευρωπαϊκής αγοράς οικογενειακών EV. Η τιμή εκκίνησης του e:Ny1 στην Ελλάδα είναι ακόμα άγνωστη, όμως οι εκτιμήσεις για τη Βρετανία κάνουν λόγο για περίπου 30.000 λίρες, ποσό που αντιστοιχεί σε 34.500 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...