Mercedes – Hot hatch με 320 ίππους

Τετρακίνητη A-Class

  • -
  • -

Με αφορμή την παρουσία του πανίσχυρου Audi RS3 και της πολυαναμενόμενης BMW σειράς 1 Μ Coupe, αναλογιζόμενοι τον δεδομένο ανταγωνισμό των Γερμανών κατασκευαστών σε όλες τις κατηγορίες, ολοένα και πληθαίνουν οι πληροφορίες, ότι οι άνθρωποι της Mercedes ετοιμάζουν το δικό τους πανίσχυρο hot hatch. Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα το τμήμα AMG δουλεύει ήδη στην εξέλιξη μιας έκδοσης 320 ίππων για την A-Class, η οποία θα παρουσιαστεί μέχρι το 2012.

Η νέα αυτή έκδοση θα βασίζεται στην A-Class τρίτης γενιάς, θα πλαισιώνεται από ένα δίλιτρο turbo κινητήρα και θα διαθέτει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Το κιβώτιο ταχυτήτων αναμένεται να είναι διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, ενώ η τετρακίνηση θα κινείται στα μονοπάτια του Haldex, διαθέτοντας ειδική διάταξη για την αποτελεσματικότερη μετάδοση της ροπής ανάμεσα στους δύο τροχούς του πίσω άξονα. Παράλληλα το πλαίσιο της νέας A-Class αφήνει πίσω τη λογική του πατώματος τύπου σάντουιτς και θα στηρίζεται στην νέα πλατφόρμα για μοντέλα με την κίνηση στους εμπρός τροχούς (MFA) της Mercedes.

Η Mercedes αναμένεται να παρουσιάσει το πρωτότυπο μοντέλο στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης την επόμενη χρονιά, δίνοντας του την κωδική ονομασία Α25 ΑΜG.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...