Νέο Audi RS3 Sportback

2.5 TFSI με 340 PS, 0-100 km/h σε 4,6 sec

  • -
  • -

Η γερμανική εταιρεία παρουσίασε την νέα γρήγορη έκδοση του A3. Η νέα έκδοση RS3 Sportback, βάζει στο επίκεντρο της παρουσίας της, τον εξελιγμένο 5κύλινδρο TFSI των 2.5 λίτρων. Η απόδοση του είναι 340 ίπποι και 450 Nm ροπής, συνδυασμένα με το αποτελεσματικό S tronic των 7 σχέσεων, με τους δύο συμπλέκτες. Η τετρακίνηση, με συμπλέκτη Haldex, δεν θα μπορούσε να μην συντροφεύει μια έκδοση RS, ενώ οι επιδόσεις που ανακοινώνει η Audi είναι της τάξης των 4,6 sec για την δοκιμασία των 0-100 km/h. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Το βάρος της νέας έκδοσης, η οποία πατά σε τροχούς 19 ιντσών, είναι 1575 kg. Η μέση κατανάλωση ανακοινώνεται από την Audi στα 9.1 lt/100km, με τις εκπομπές CO2 να φτάνουν τα 212 gr/km.

Το RS3 είναι πιο χαμηλό κατά 25 mm σε σχέση με τα κοινά A3, ενώ όπως είναι φυσικό διαθέτει διαφορετικές ρυθμίσεις στα στοιχεία της ανάρτησης. Τα φρένα είναι αεριζόμενοι δίσκοι και στους τέσσερις τροχούς, με τους εμπρός να έχουν διάμετρο 370 mm και τους πίσω 310 mm. Το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας ESP, διαθέτει σπορ λειτουργία και μπορεί να απενεργοποιηθεί πλήρως.

Πλούσιος θα είναι ο εξοπλισμός του RS3, προσφέροντας εκτός από τα κλασσικά στοιχεία άνεσης και ασφάλειας, φώτα xenon και δερμάτινο σαλόνι. Οι αισθητικές επεμβάσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό είναι διακριτικές, τονίζοντας την διαφορετικότητα της έκδοσης. Η τιμή του στην Ευρώπη υπολογίζεται περίπου στα 49.900 €.

 

Απολαύστε στο παρακάτω video το νέο RS3 στον πάγο να ξεδιπλώνει το ταλέντο του...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...