BMW: Η νέα Σειρά 5 γίνεται ηλεκτρική, έρχεται και i5 Touring

Στη νέα, όγδοη γενιά της, η Σειρά 5 θα αποκτήσει και πλήρως ηλεκτροκίνητη εκδοχή i5, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής για το πολυτελές σεντάν.

  • -
  • -

Η Σειρά 5 θα αποκτήσει μία νέα γενιά η οποία θα είναι η όγδοη στη μακρά ιστορία του μοντέλου, με την BMW να δηλώνει ότι πλέον απομένουν ελάχιστοι μήνες μέχρι να μας την παρουσιάσει, δήλωση η οποία έγινε από τα πιο επίσημα χείλη, εκείνα του Oliver Zipse, του ανθρώπου που είναι επικεφαλής της γερμανικής μάρκας.

Η νέα BMW Σειρά 5 διαθέτει μια σειρά από προηγμένες τεχνολογίες και αυξημένες επιλογές συνδεσιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας έκδοσης του συστήματος iDrive της BMW, το οποίο ονομάζεται BMW Operating System 8.5. Αυτό το σύστημα προσφέρει λειτουργίες, όπως φωνητικό έλεγχο, οθόνες αφής και έλεγχο χειρονομιών, διευκολύνοντας τους οδηγούς να αλληλεπιδρούν με το αυτοκίνητό τους εν κινήσει.

Τι μοτέρ θα χρησιμοποιεί η ηλεκτρική BMW Σειρά 5

Η νέα BMW Σειρά 5 στην ηλεκτρική της εκδοχή θα ονομάζεται i5 και αναμένεται να έχει τις ίδιες επιλογές κινητήρα με την i4. Αν επιβεβαιωθεί αυτό, στη βάση θα συναντάμε μία πισωκίνητη έκδοση με 286 ίππους, η μεσαία εκδοχή θα είναι επίσης πισωκίνητη με 340 ίππους, ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται η τετρακίνητη εκδοχή των 544 ίππων.

Η BMW έχει επίσης εργαστεί για τη βελτίωση της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου, μειώνοντας την αντίσταση έως και 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα βελτιωμένο πακέτο μπαταριών και ένα προηγμένο σύστημα ανάκτησης, θα βοηθήσει στη μεγιστοποίηση της εμβέλειας του αυτοκινήτου και στην ελαχιστοποίηση των χρόνων φόρτισης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/dace8b8e445cd3b84d54805b6ebead51.jpg

Δείτε ακόμα: Η πιο καλοπουλημένη BMW M είναι ηλεκτρική!

i5 Touring: Το πρώτο ηλεκτρικό station wagon της κατηγορίας

Εκτός της σεντάν έκδοσης με την ονομασία i5, ηλεκτρική θα γίνει και η Σειρά 5 Touring, η οποία αναμενόμενα θα ονομάζεται i5 Touring και θα τη θα δούμε την άνοιξη του 2024. Σύμφωνα με την BMW, αυτό θα είναι το πρώτο και μοναδικό μέχρι εκείνη τη στιγμή ηλεκτρικό SW που θα διατίθεται στην κατηγορία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/56569ec8a860f6c657384ca1ced55d39.jpg

Κατασκευή στο καλύτερο εργοστάσιο της BMW

Η i5 αναμένεται να παραχθεί στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing της Γερμανίας, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι "η πιο προηγμένη μονάδα παραγωγής του BMW Group". Το εργοστάσιο του Dingolfing πρόκειται να υποστεί σημαντική επέκταση για τη συναρμολόγηση ηλεκτρικών οχημάτων, με την εταιρεία να επενδύει πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις.

Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της BMW να καταστεί ηγέτης στη βιώσιμη κινητικότητα. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 από τα οχήματά της κατά τουλάχιστον 50% μέχρι το 2030 και να κυκλοφορούν 10 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το σήμα της στους δρόμους μέχρι το 2030.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...