Η πιο καλοπουλημένη BMW M είναι ηλεκτρική!

Η BMW έχει πολλά μοντέλα με το σήμα M, όμως εκείνο που κατάφερε να κάνει τις περισσότερες πωλήσεις τη χρονιά που πέρασε έχει μπαταρία και κινείται αμιγώς ηλεκτρικά.

  • -
  • -

Μόνο στα πιο ισχυρά, στα πιο συναρπαστικά και στα πιο ενδιαφέροντα μοντέλα τοποθετεί το σήμα M η BMW, ένα σήμα το οποίο έχει συνδεθεί με κινητήρες πολλών κυβικών και πολλών αλόγων, οι οποίοι κάνουν ήχους που αποτελούν μουσική στα αυτιά κάθε petrolhead.

Ωστόσο, το 2022 ήταν η χρονιά που άλλαξε τα πάντα στην ιστορία του τμήματος επιδόσεων της γερμανικής μάρκας. Ο λόγος είναι ότι οι πελάτες των Βαυαρών έδειξαν ξεκάθαρα την προτίμησή τους προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, φέρνοντας ένα τέτοιο στην κορυφή των πωλήσεων. Τι κι αν δεν κάνει καθόλου ήχο; Τι κι αν δεν καίει σταγόνα βενζίνη; Τι κι αν δεν είναι στη βασική γκάμα των μοντέλων M της εταιρείας; Τι κι αν δεν είναι καν SUV; Όσοι επέλεξαν να αποκτήσουν μία BMW M το 2022 αδιαφόρησαν για όλα αυτά, προτιμώντας να τα ανταλλάξουν με την εμπειρία ενός πανίσχυρου ηλεκτρικού μοντέλου.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/75317b21614455b5c9197bdee1850941.jpg

Η ηλεκτρική BMW M με τις κορυφαίες πωλήσεις

Κάπως έτσι, η BMW i4 M50 έγινε η πιο καλοπουλημένη BMW M για το 2022, ξεπερνώντας κλασικές αξίες όπως τη M3, τη M4 ή ακόμα και οικονομικότερες επιλογές όπως τη M2. Η BMW i4 M50 είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό sedan το οποίο διαθέτει εντυπωσιακές προδιαγραφές. Έχει αυτονομία έως και 465 km με μία μόνο φόρτιση και δυνατότητα επιτάχυνσης από 0 έως 100 km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Η i4 M50 διαθέτει επίσης προηγμένη τεχνολογία, όπως το πιο πρόσφατο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας iDrive 7.0 της BMW.

Φυσικά, ως πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο η i4 M50 παράγει μηδενικές εκπομπές ρύπων και έχει σημαντικά χαμηλότερο λειτουργικό κόστος σε σύγκριση με τα παραδοσιακά οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή BMW i4 M50: Ηλεκτρικό με 544 ίππους!

Τι σημαίνει η πρωτιά της BMW i4 M50

Η δημοτικότητα της i4 M50 υπογραμμίζει μια αυξανόμενη τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία προς τα ηλεκτρικά οχήματα. Οι καταναλωτές αναζητούν ολοένα και περισσότερο βιώσιμες επιλογές μεταφοράς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανταποκρίνονται εισάγοντας περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα τους. Η επιτυχία της i4 M50 δείχνει επίσης ότι πολλοί αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναζητούν μια οδηγική εμπειρία υψηλών επιδόσεων και πολυτέλειας, και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν όσα χρειάζεται για να βρεθούν στο τιμόνι μιας ηλεκτρικής BMW M.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/30e1426ac792c3cd35ff8bf8fd49c933.jpg

Με τις εντυπωσιακές προδιαγραφές, την προηγμένη τεχνολογία και την κορυφαία σχεδίαση, η i4 M50 δεν είναι μόνο η BMW M με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της περασμένης χρονιάς, αλλά και μια αναμφισβήτητη επίδειξη του τι μπορούν να κάνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...