Επίσημο: Νέο Peugeot 508 – Τι καινούριο διαθέτει [video]

Το μεσαίο sedan της γαλλικής φίρμας με τη σπορ σιλουέτα ανανεώθηκε και διατίθεται σε τρεις plug-in υβριδικές εκδόσεις με ισχύ έως 360 PS.

  • -
  • -

Η Peugeot προχώρησε στην ανανέωση του 508, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρεται σε εκδόσεις sedan και SW, προβάλλοντας τη νεωτερικότητα και το δυναμισμό. Το γαλλικό μοντέλο, είναι, ίσως, από τα πιο ελκυστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας, έχοντας μια εμφάνιση που διαφοροποιείται από κάθε άλλον ανταγωνιστή.

508

Το αυτοκίνητο μήκους 4,75 μέτρων διαθέτει νέα μάσκα που τονίζει περαιτέρω το λογότυπο της φίρμας στην κεντρική εισαγωγή αέρα, ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και νέους εξαιρετικά λεπτούς προβολείς LED Matrix που φέρουν το σύστημα υπογραφής ημέρας με τα «τρία νύχια». Όσον αφορά στο πίσω τμήμα, οι αλλαγές εντοπίζονται στο όνομα της μάρκας, το οποίο αναγράφεται πλέον στο μέσο της πόρτας.

508

Περνώντας στην καμπίνα, υπάρχει μια σαφής μετατόπιση προς το ανώτερο επίπεδο ποιότητας, με τους Γάλλους να έχουν διακοσμήσει τις επιφάνειες με καλύτερα υλικά και νέες ταπετσαρίες. Αναβαθμίσεις έγιναν και στο i-cockpit, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να ανεβαίνει από τις 10 στις 12 ίντσες και τη κεντρική οθόνη αφής των 10" να ενσωματώνει επιπλέον λειτουργίες και δυνατότητες συνδεσιμότητας.

508

Οι over-the-air ενημερώσεις εξασφαλίζουν την άμεση και αποτελεσματική λειτουργία όλων των εφαρμογών του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με το πακέτο ενεργητικής ασφάλειας να είναι πιο πλούσιο από ποτέ, περιλαμβάνοντας από κάμερα νυχτερινής όρασης που μπορεί να ανιχνεύσει ποδηλάτες, ζώα και πεζούς, έως ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, προσαρμοζόμενο cruise control, αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, υποβοήθηση λωρίδας κυκλοφορίας, αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας.

Οι κινητήρες του νέου Peugeot 508

Το αυτόματο κιβώτιο EAT8 με τον νέο επιλογέα περιλαμβάνεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του 508. Η γκάμα των μηχανικών συνόλων αποτελείται από τον τρικύλινδρο 1.2 με τους 130 ίππους και τον 1.5 diesel επίσης με 130 ίππων, καθώς και με τρία plug-in hybrid σύνολα.

508

O βασικός PHEV είναι ο 180 e-EAT8 και ο αμέσως μεγαλύτερος ο 225 e-EAT8. Αμφότερα τα σύνολα συνδυάζονται με 1.600άρη βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικό κινητήρα 81 kW και μπαταρία 12,4 kWh. Την ίδια μπαταρία φέρει και η κορυφαία έκδοση HYBRID4 360 e-EAT8 με σύστημα τετρακίνησης και δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Η φόρτιση γίνεται μέσω wallbox των 7,4 kW (32A) σε 1 ώρα και 40 λεπτά, ενώ σε υποδοχή με ισχύ 3,7 kW (14A) σε σχεδόν 3,5 ώρες.

Διαβάστε επίσης: Πιο φθηνό κατά 2.600 € το Peugeot 3008 plug-in hybrid στην Ελλάδα

508

Η Peugeot δεν ανακοίνωσε στοιχεία σχετικά με τις τιμές κατανάλωσης και την αυτονομία, κάτι το οποίο αναμένεται να πράξει λίγο πριν το λανσάρισμα, που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές καλοκαιριού. Η παραγωγή του ανανεωμένου 508 θα γίνει στο εργοστάσιο του Mulhouse, στη Γαλλία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...