Opel Grandland GSe: Το υβριδικό SUV των 300 ίππων – Πότε έρχεται στην Ελλάδα

To C-SUV της Opel έρχεται με σπορ χαρακτηριστικά, τετρακίνηση και κατανάλωση 1,3 lt/100km.

  • -
  • -

Ακολουθώντας πιστά τα χνάρια των Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe, ήρθε τώρα η ώρα για το επόμενο δυναμικό μοντέλο από το νέο εξηλεκτρισμένο sub-brand της Opel: το Opel Grandland GSe.

Τι κρύβεται κάτω από το καπό του νέου Grandland GSe;

Τo νέο C-SUV δανείζεται το κινητήριο σύνολο που συναντάμε στο κορυφαίο Peugeot 3008 Hybrid4, συνδυάζοντας έναν turbo βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες – έναν σε κάθε άξονα – για συνολική ισχύ 300 ίππων με κατανάλωση μόλις 1,3 lt/100 km και εκπομπές CO2 31-29 g/km. Το plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης επιτρέπει στο Grandland GSe να ολοκληρώνει τα  0-100 km/h σε 6,1 δευτερόλεπτα, θυμίζοντας επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 235 km/h (135 km/h με ηλεκτροκίνηση).

back

Τι αλλάζει στο στήσιμο της GSe έκδοσης;

Με γόνατα McPherson μπροστά και έναν άξονα πολλαπλών συνδέσμων πίσω, το σπορ SUV της Opel διαθέτει πιο σκληρά ελατήρια και αμορτισέρ με τεχνολογία KONI FSD (Frequency Selective Damping), που επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης με προτεραιότητα στον χειρισμό αντί για την άνεση.

Μάθε περισσότερα για το νέο brand της Opel

Με σπορ εμφάνιση και ζάντες 19” εμπνευσμένες από το Manta GSe

Η ‘Bold & Pure’ εξωτερική σχεδίαση του Grandland με το Opel Vizor αναδεικνύεται περαιτέρω με στιλιστικά στοιχεία που αποτελούν την υπογραφή GSe, όπως οι ζάντες αλουμινίου 19” οι οποίες είναι εμπνευσμένες από το βραβευμένο πρωτότυπο Manta GSe, ένας μοναδικός πίσω διαχύτης και το λογότυπο GSe στην πίσω πόρτα. Ένα ακόμα στοιχείο διαφοροποίησης είναι ότι το Grandland GSe θα διατίθεται προαιρετικά με μαύρο καπό.

interior

Στο εσωτερικό, τα εμπρός καθίσματα ‘performance’ με επένδυση Alcantara και πιστοποίηση AGR αλλάζουν τελείως το κλίμα σε σχέση με το απλό Grandland, προσθέτοντας άνεση και στήριξη.

Το εντυπωσιακό Grandland GSe αναμένεται στην Ελλάδα τον Μάιο του 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...