Επίσημο: Το νέο Opel Astra GSe είναι εδώ – Καίει 1,2 lt στα 100 km [video]

Η Opel αναβιώνει το GSe ως ένα νέο brand για τα δυναμικά, ηλεκτροκίνητα μοντέλα της γκάμας της. Το Astra, είναι το πρώτο που υιοθετεί την ιστορική ονομασία. Δείτε τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

  • -
  • -

Μέχρι το 2028, η Opel σκοπεύει να έχει μετατραπεί σε μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα. Το Astra GSe, όπως και το Astra Sports Tourer GSe με plug-in υβριδικό σύνολο, είναι αυτά που δείχνουν τον δρόμο της επόμενης μέρας της γερμανικής φίρμας, λανσάροντας το νέο sub-brand της εταιρείας.

gse

Με εντυπωσιακή ισχύ 165 kW/225 hp και μέγιστη ροπή 360 Nm τα νέα Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe θα συναγωνιστούν τα καλύτερα αντίστοιχα στην εκκίνηση από στάση, την επιτάχυνση και την τελική ταχύτητα. Η φίρμα δεν ανακοίνωσε στοιχεία σχετικά με τις επιδόσεις, ωστόσο, ανέφερε πως η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι μόλις 1,2-1,1 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 στα 26-25 g/km.

Τα αυτοκίνητα ξεχωρίζουν για τον οδηγοκεντρικό τους χαρακτήρα, όντας πιο ευέλικτα και ακριβή σε σύγκριση με την υπόλοιπη οικογένεια Astra, έχοντας αναβαθμισμένα συστήματα διεύθυνσης, ανάρτησης και πέδησης. Παράλληλα, το πλαίσιο είναι χαμηλωμένο κατά 10 mm για βελτιωμένη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες αλλά και στις στροφές.

gse

Η σπορ ρύθμιση του συστήματος διεύθυνσης έχει γίνει αποκλειστικά για τα GSe, ενώ τα μοναδικά ελατήρια και τα αμορτισέρ λαδιού της εμπρός και πίσω ανάρτησης είναι ειδικά ρυθμισμένα όχι μόνο για δυναμική οδήγηση, αλλά και για άνεση. Τα αμορτισέρ υιοθετούν την τεχνολογία KONI FSD (Frequency Selective Damping), που επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης στις υψηλές συχνότητες (έλεγχος ανάρτησης) έναντι των χαμηλών συχνοτήτων (έλεγχος αμαξώματος). Οι ρυθμίσεις του ESP έχουν γίνει ειδικά για τα μοντέλα GSe, με το όριο ενεργοποίησης να είναι προσαρμοσμένο προς τα πάνω, ώστε να ενισχύεται η δυναμική οδηγική συμπεριφορά.

Στάνταρ ζάντες 18 ιντσών για το Astra GSe

Η νέα γενιά Opel Astra αποτελεί μια Bold & Pure σχεδιαστική δήλωση για τη μάρκα. Τα στιλιστικά στοιχεία υπογραφής του GSe προσδίδουν ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση. Εξωτερικά, η σχεδίαση των ζαντών αλουμινίου 18 ιντσών, ο ειδικός εμπρός προφυλακτήρας, καθώς και το έμβλημα GSe στην πόρτα του χώρου αποσκευών, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τον δυναμικό χαρακτήρα. Στο εσωτερικό, οι σπορ φιλοδοξίες υπογραμμίζονται από τα εμπρός σπορ καθίσματα με επένδυση Alcantara. Πέραν του ότι είναι μοναδικά στο GSe, ενισχύουν περαιτέρω τη μακροχρόνια φήμη της Opel στα εργονομικά καθίσματα - κυρίως στην compact κατηγορία του Astra – χάρη στην πιστοποίηση AGR.

Διαβάστε εδώ για το νέο brand της Opel

gse

Η ονομασία «GSe» της Opel ήταν κατά παράδοση μία συντομογραφία του «Grand Sport Einspritzung» (Grand Sport Injection). Πλέον, αντιπροσωπεύει το «Grand Sport electric», συνδυάζοντας τις αξίες της μάρκας με την κινητικότητα μηδενικών ρύπων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...