Audi R5 για το 2014

Σπορ κατασκευή με τον κινητήρα στο κέντρο

  • -
  • -

Νέες πληροφορίες έρχονται στο προσκήνιο, για τα πλάνα της Audi, να μπει ακόμα πιο δυναμικά στην κατηγορία των καθαρόαιμων σπορ κατασκευών. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι το νέο R5, θα πλαισιώσει την σπορ γκάμα μοντέλων της γερμανικής εταιρείας, ανάμεσα στα TT και R8.

Σημαντικό ατού του νέου Audi R5 είναι η τοποθέτηση του κινητήρα στο κέντρο και η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς. Ακολουθώντας την λογική, των ελαφριών σπορ κατασκευών, όμοια με αυτήν της Lotus, το νέο μοντέλο αναμένεται να έχει μήκος 3.9 μέτρα. Το χαμηλό βάρος, θα έχει προφανή πλεονεκτήματα τόσο στις επιδόσεις, όσο και στην οδική συμπεριφορά.  Το νέο R5 θα βασίζεται πάνω στο πρωτότυπο e-tron. Βασικός κινητήρας για το R5 αναμένεται να είναι ο 2.5 λίτρων TFSI του ΤΤ RS. Επιπλέον οι πιο αδύναμες εκδόσεις, με χαμηλότερες εκπομπές CO2 και τον 2.0 TSI κινητήρα, πιθανόν να συμπληρώνουν την γκάμα, κάνοντας το R5 ακόμη πιο προσιτό.

Το νέο R5 αναμένεται το 2014, την ίδια χρονιά που και η Lotus έχει ανακοινώσει ότι θα βάλει στην παραγωγή κάποιο από τα πρωτότυπα που παρουσίασε στην έκθεση του Παρισιού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...