Έφτασε στην Ελλάδα η BMW i4 – Πόσο κοστίζει με επιδότηση;

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Gran Coupe της γερμανικής μάρκας πάτησε επί ελληνικού εδάφους, εντυπωσιάζοντας με την εμφάνιση και τις προδιαγραφές του.

  • -
  • -

Η BMW παρουσίασε με κάθε επισημότητα την ολοκαίνουρια i4 στη χώρα μας, με τα πρώτα αυτοκίνητα να φέρουν ήδη πινακίδες, διανύοντας χιλιόμετρα στους ελληνικούς δρόμους. Η ηλεκτρική εκδοχή της 4 Series GranCoupe είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, με την πισωκινήτη eDrive40 να αποδίδει 340 PS και 430 Nm ροπής και την τετρακίνητη Μ50 να έχει την εκπληκτική ισχύ των 544 PS και τη θηριώδη ροπή των 795 Nm.

Και οι δύο εκδόσεις φέρουν μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 81 kWh, κάτι που μεταφράζεται σε αυτονομία 590 και 521 km, αντίστοιχα (WLTP). Όσο για τις επιδόσεις, μόνο ως εξαιρετικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Η eDrive40 επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,7 sec και η M50 σε μόλις 3,9΄΄, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 190 και 225 km/h.

i4 1

Οι τιμές ξεκινούν από 54.850€ για την eDrive40, ωστόσο, με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», πέφτει στις 48.850€, δημιουργώντας μια πολύ ανταγωνιστική πρόταση σε αυτή την κατηγορία, αν υπολογίσουμε και το πολύ ικανοποιητικό επίπεδο εξοπλισμού. Όσο για την κορυφαία i4 Μ50 με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, κοστίζει 69.750€.

Νέα γενιά iDrive

Στο εσωτερικό, κυρίαρχο στοιχείο είναι ένα οδηγοκεντρικό cockpit ενώ είναι διάχυτη η αίσθηση πολυτέλειας και ευρυχωρίας με προσαρμοζόμενους χώρους.

Η νέα γενιά του συστήματος απεικόνισης και ελέγχου/λειτουργίας iDrive που τοποθετείται για πρώτη φορά στην i4 επεκτείνει την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος σε φυσικό διάλογο. Βασίζεται στο νέο BMW Operating System 8 και έχει σχεδιαστεί με ξεκάθαρη έμφαση στη λειτουργικότητα οθόνης αφής του BMW Curved Display και στη λεκτική επικοινωνία με τον εκτενώς αναβαθμισμένο ψηφιακό βοηθό - BMW Intelligent Personal Assistant.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ BMW 420i GRAN COUPE 

Σε αυτό το πλήρως ψηφιακό BMW Curved Display, το τμήμα της οθόνης ενδείξεων (12,3”) και η οθόνη ελέγχου (14,9”) συγχωνεύονται σε μια μονάδα πίσω από ένα κρύσταλλο κεκλιμένο προς τον οδηγό. Το ψηφιακό Intelligent Personal Assistant έχει αποκτήσει πρόσθετες ικανότητες και χρησιμοποιεί νέα γραφικά για να επικοινωνεί με τους επιβάτες.

i4 2

Το αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού τριών ζωνών που τοποθετείται στάνταρ, χρησιμοποιεί τεχνολογία φίλτρου νανοϊνών για τον καθαρισμό του αέρα μέσα στην καμπίνα και ελέγχεται τώρα μέσω μιας οθόνης αφής. Η θερμοκρασία προσαρμόζεται μέσω της έξυπνα συντονισμένης ενεργοποίησης ροής αέρα, της θέρμανσης των καθισμάτων και του θερμαινόμενου τιμονιού. Με το Remote Software Upgrades το λογισμικό του αυτοκινήτου είναι πάντα ενημερωμένο. Το βασισμένο σε cloud σύστημα πλοήγησης BMW Maps διασφαλίζει γρήγορο και ακριβή προγραμματισμό διαδρομής που λαμβάνει υπόψη και τις στάσεις στη μέση του ταξιδιού για τη φόρτιση της μπαταρίας. Επίσης, η BMW i4 προσφέρει μετάδοση δεδομένων με χρήση 5G.i4 3

Ηχομονωτικά κρύσταλλα και λειτουργίες pre-heating και pre-conditioning διατίθενται στάνταρ, όπως και τα σπορ καθίσματα και ένα σπορ τιμόνι. Ο επιλογέας μετάδοσης, το BMW Controller και τα πλήκτρα λειτουργιών είναι τοποθετημένα σε ένα πάνελ στην ιδιαίτερα μοντέρνα κεντρική κονσόλα. Η μεγάλη πίσω πόρτα έχει αυτόματο μηχανισμό ανοίγματος και κλεισίματος, στάνταρ. Ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 470 – 1.290 L. Ένας ηλεκτρικά επεκτεινόμενος και αναδιπλούμενος κοτσαδόρος διατίθεται προαιρετικά και το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο τρέιλερ είναι 1.600 kg.

Γρήγορη φόρτιση

Η μονάδα Combined Charging Unit (CCU) της BMW i4 έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει εξαιρετικά ευέλικτη φόρτιση της μπαταρίας. Η φόρτιση DC είναι εφικτή με ισχύ έως και 200 kW. Για παράδειγμα, σε ένα ταξίδι μικρής/μεσαίας απόστασης, χρησιμοποιώντας ένα σταθμό φόρτισης υψηλής ισχύος, η αυτονομία του αυτοκινήτου μπορεί να αυξηθεί κατά 164 km (BMW i4 eDrive40) και 140 km (BMW i4 M50) μέσα σε 10 λεπτά από στάθμη φόρτισης 10%. Τα μοντέλα BMW i4 στην Ευρώπη συνοδεύονται από BMW Charging Card, έναν ευέλικτο ταχυφορτιστή (Flexible Fast Charger) για φόρτιση έως 11 kW και ένα καλώδιο φόρτισης mode 3. Το ειδικό σύστημα χρεώσεων που προσφέρει το BMW Charging επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν ενέργεια σε πολύ λογικές τιμές από δημόσιους και υψηλής ισχύος σταθμούς φόρτισης.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...