5 νέα SUV που έρχονται στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους

Το 2021 γνωρίσαμε αρκετά νέα SUV μοντέλα, τα οδηγήσαμε και γράψαμε για αυτά. Ωστόσο το έτος δεν έχει τελειώσει και μας επιφυλάσσει μερικά ακόμη, άκρως ενδιαφέροντα!

  • -
  • -

Σε μια χρονιά γεμάτη από αυτοκινητιστικές εξελίξεις, είδαμε, γνωρίσαμε και οδηγήσαμε πολλά νέα μοντέλα. Αρκετά από αυτά ήταν SUV, ακολουθώντας την «τρέλα» των κατασκευαστών για υπερυψωμένες κατασκευές, οι οποίες αρέσουν και βέβαια, πουλάνε. Τα SUV πάντως δεν θα… ησυχάσουν μέχρι να φύγει το έτος και πολλά από αυτά θα τα δούμε στην έκθεση Αυτοκίνηση & Εlectromobility 2021, 23-31 Οκτωβρίου. 

Στην Ελλάδα περιμένουμε τουλάχιστον πέντε νέα και πολύ σημαντικά μοντέλα, τα οποία δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μας απασχολήσουν πολύ σε μελλοντικά μας θέματα. Μέχρι να έρθει η ώρα των αναλυτικών δοκιμών, δείτε ποια είναι αυτά (αλλά και τις πρώτες μας εντυπώσεις, αν έχουμε οδηγήσει κάποιο) και πείτε μας ποιο περιμένετε με μεγαλύτερη ανυπομονησία στο poll που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για κάθε μοντέλο με ένα κλικ πάνω στη φωτογραφία του.

Dacia Duster

Το βιβλίο παραγγελιών για το νέο, σημαντικά αναβαθμισμένο Dacia Duster έχει ανοίξει εδώ και καιρό. Όπως μάθαμε, τα πρώτα αυτοκίνητα θα βρουν τους νέους τους ιδιοκτήτες μέσα στον Σεπτέμβρη. Θα το γνωρίσουμε με δύο κινητήρες βενζίνης, αμφότεροι τούρμπο, με 1.0 και 1.3 λίτρα χωρητικότητα. Η απόδοσή τους είναι 90 και 150 ίπποι αντίστοιχα, ενώ θα υπάρχει και πρόταση με υγραέριο LPG (1.000άρης τούρμπο με 100 ίππους), αλλά και ένας τετρακύλινδρος ντίζελ 1.5 λίτρων με 115 ίππους. Στον κατάλογο υπάρχουν και τετρακίνητες εκδόσεις. Δείτε τιμές, εκδόσεις, εξοπλισμό και τεχνικά χαρακτηριστικά εδώ. 

Honda HR-V

Προς το τέλος του έτους θα βρίσκεται στη χώρα μας το νέο Honda HR-V. Το SUV της Honda δείχνει φρέσκο και τεχνολογικά προηγμένο. Θα κινείται από ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο που αποδίδει συνολικά 131 ίππους με 253 Nm ροπή και η μέση κατανάλωσή του περιορίζεται στα 5,4 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χιλιόμετρα. Το σύστημα e:HEV φορτίζει με την επιβράδυνση και την πέδηση του οχήματος και δεν χρειάζεται σύνδεση με το δίκτυο για φόρτιση.

Kia Sportage

Η εμφάνισή του είναι πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ. Εφοδιάζεται με κορυφαία τεχνολογία, αλλά και πολλά κινητήρια σύνολα με βενζινοκινητήρες 150 και 180 ίππων, υβριδική πρόταση των 230 ίππων, αλλά και Plug-In Hybrid επιλογή που προσφέρει συνολικά 265 ίππους! Οι «παραδοσιακοί» έχουν στη διάθεσή τους δύο πετρλαιοκίνητα σύνολα 1.6 λίτρων με 115 και 136 άλογα, ενώ τρία είναι τα κιβώτια ταχυτήτων. Το χειροκίνητο εξάρι, το χειροκίνητο εξάρι τεχνολογίας iMT και το αυτόματο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων. Θα βρίσκεται στην έκθεση Αυτοκίνηση & Εlectromobility 2021, 23-31 Οκτωβρίου στην Αθήνα. 

Opel Grandland

Αποχαιρέτησε το “X” από το όνομά του και έρχεται απλώς ως… Grandland! Εμφανισιακά ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα Vizor και τις διακριτικές αλλαγές που το καθιστούν επίκαιρο, αλλά δεν κόβουν όλους τους δεσμούς με το επιτυχημένο σχέδιο που γνωρίζουμε. Σε επίπεδο κινητήρων δεν έγιναν αλλαγές, οπότε υπάρχουν σύνολα βενζίνης, αλλά και υβριδικά με 225 και 300 ίππους. Στην τελευταία περίπτωση, εκτός από πανίσχυρο, είναι και τετρακίνητο. Δείτε τιμές, εκδόσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά εδώ. Έρχεται στην Ελλάδα στα μέσα Νοεμβρίου. Το οδηγήσαμε ήδη στη Γερμανία!

Toyota Yaris Cross

Επιτρέπεται η Toyota να λείπει από την κατηγορία των B-SUV; Μα φυσικά και όχι! Ιδού το Yaris Cross λοιπόν, το μοντέλο που θα ρίξει την ιαπωνική μάρκα στη μάχη των πωλήσεων. Έχει όλα τα φόντα για να πετύχει, όπως το υβριδικό σύστημα τέταρτης γενιάς, τις λογικές τιμές (σε συνάρτηση με τον εξοπλισμό που προσφέρουν), ακόμη και τετρακίνητες εκδόσεις για όσους θέλουν να αισθάνονται μεγαλύτερη σιγουριά σε δύσκολες καιρικές συνθήκες ή εκτός ασφάλτου. Δείτε τιμές, εκδόσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά εδώ. Τα πρώτα αυτοκίνητα έχουν έρθει στην Ελλάδα και από Οκτώβρη θα βρουν τους νέους ιδιοκτήτες τους! Το οδηγήσαμε ήδη στο Βέλγιο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...