Η Opel αποκαλύπτει το ανανεωμένο Grandland

Το γερμανικό crossover υιοθετεί την νέα σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας

  • -
  • -

Η Opel μόλις πραγματοποίησε ένα «βαρύ» facelift μέσης ηλικίας στο C-SUV της, το Grandland, με στόχο να το φέρει up-to-date με την υπόλοιπη αναβαθμισμένη αισθητικά γκάμα. Οι αλλαγές ξεκίνησαν από το ίδιο το όνομα, με το Grandland να αποχαιρετά το «Χ» από τον τίτλο του, όπως ακριβώς είχε γίνει και με το Mokka.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ OPEL MOKKA 1.2 TURBO 130 PS AT8

Από εκεί, αντικρίζοντας για πρώτη φορά το νέο μοντέλο, αμέσως γίνεται αντιληπτή η νέα μάσκα, η οποία φαίνεται πως γίνεται σήμα κατατεθέν για όλα τα νέα Opel, μιας και ήδη την έχουμε δει να τοποθετείτε στο νέο Mokka, αλλά και στην επόμενη γενιά του Astra, του οποίου οι πρώτες φωτογραφίες μόλις κυκλοφόρησαν. Στο πλαίσιο της νέας μάσκας βρίσκουμε και τα εμπρός φώτα “Intellilux”, τα οποία περιέχουν 84 λαμπτήρες τεχνολογίας LED σε κάθε μεριά.

front

Οι αλλαγές όμως δεν περιορίζονται μόνο στο πρόσωπο του νέου SUV, με το όνομα Grandland και το σήμα του κεραυνού της Opel να βρίσκονται στο κέντρο της πίσω πόρτας. Άλλες σχεδιαστικές πινελιές δημιουργούν οι προφυλακτήρες και τα πλαϊνά πάνελ, που τώρα βάφονται στο χρώμα του αμαξώματος καθώς και οι προστατευτικές ποδιές σε χρωματισμούς high-gloss black και silver. Το νέο Grandland διατίθεται επίσης με χαρακτηριστική δίχρωμη οροφή.

Σημαντικές αλλαγές συναντάμε και στο εσωτερικό του ανανεωμένου crossover. Το ταμπλό έχει χτιστεί πλέον γύρω από το νέο διπλό Pure Panel, το οποίο περιλαμβάνει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων και μία οθόνη για το infotainment με μέγεθος έως 10”. Μάλιστα η Opel έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε μερικές νέες λειτουργίες όπως η τεχνολογία «Night Vision», η οποία χρησιμοποιεί υπέρυθρες κάμερες ώστε να διακρίνει πεζούς ή ζώα και να τα εμφανίζει εντός του ψηφιακού πίνακα οργάνων. Παράλληλα θα είναι διαθέσιμες και λειτουργίες όπως Adaptive cruise control, υποβοήθηση διατήρηση λωρίδας, πανοραμική κάμερα 360ο και υποβοήθηση παρκαρίσματος.

Η Opel δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη πληροφορίες που να αφορούν τα κινητήρια σύνολα, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην δούμε κάποια αλλαγή σε σχέση με αυτά που συναντάμε κάτω από το καπό του υπάρχον μοντέλου σήμερα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως η γερμανική μάρκα συνεχίζει τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της με το νέο Grandland. Οι αγοραστές των ισχυρών plug-in hybrid εκδόσεων μπορούν να επιλέξουν μεταξύ εμπρόσθιας κίνησης (FWD) και ηλεκτρικής τετρακίνησης (AWD).

Η Opel θα ανακοινώσει τις τιμές και θα ξεκινήσει την παραγγελιοψηφία για τη νέα ναυαρχίδα της κατηγορίας SUV σε μερικές εβδομάδες. Οι παραδόσεις του νέου Grandland – “made in Germany” στο εργοστάσιο του Eisenach – θα αρχίσουν το φθινόπωρο.

up

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...