Mercedes-Benz C-Class All Terrain: Μια C-Class για όλα τα… τερέν!

Η πιο all around έκδοση της Mercedes-Benz C-Class ακούει στο όνομα All Terrain, μπορεί να κινηθεί σε εκτός δρόμου διαδρομές και βασίζεται στην έκδοση Estate.

  • -
  • -

Η Mercedes-Benz έχει μια ατελείωτη γκάμα μοντέλων που περιλαμβάνει πρόταση σχεδόν κάθε είδους. Η μάρκα με σήμα το αστέρι επενδύει πολύ στις Estate εκδόσεις των αυτοκινήτων της (τα γνωστά μας station wagon) τα οποία συνεχίζουν να διατηρούν ένα πιστό αγοραστικό κοινό, ειδικά στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που γοητεύονται από την ελευθερία κίνησης που προσφέρουν τα SUV. Η δυνατότητα εκτός δρόμου περιπλανήσεων είναι ψηλά στη λίστα αρκετών πελατών της Mercedes, οπότε η φίρμα τις συνδυάζει με τις επίσης δημοφιλείς εκδόσεις Estate. Κάπως έτσι γεννήθηκε η νέα C-Class All Terrain!

Η παντός εδάφους C-Class παντρεύει το κλασικό σχήμα ενός station wagon, το χαμηλότερο κέντρο βάρους (συγκριτικά με ένα SUV) και τους μεγάλους χώρους με μερικές δόσεις από offroad περιπέτεια. Για να γίνει αυτό η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε κατά 40 χιλιοστά. Οπτικά ξεχωρίζει από τα μαύρα προστατευτικά πλαστικά στα χαμηλά σημεία του αμαξώματος, την πιο άγρια μάσκα και τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες.

Η βασική έκδοση εφοδιάζεται με τροχούς 17 ιντσών, όμως υπάρχουν κι άλλες επιλογές στον προαιρετικό εξοπλισμό που φτάνουν έως τις 19 ίντσες. Σε ο,τι αφορά τους κινητήρες, υπάρχουν δύο επιλογές, αμφότερες με τετρακύλινδρο μοτέρ των 2.0 λίτρων και ήπια υβριδική τεχνολογία. Στη μια περίπτωση έχουμε βενζινοκίνητη πρόταση και στην άλλη, ένα τουρμποντίζελ σύνολο, με 204 και 200 ίππους αντίστοιχα. Στάνταρ είναι το αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων, όπως και η τετρακίνηση 4MATIC που μπορεί να στείλει έως και το 45% της συνολικής ισχύος στον εμπρός άξονα.

Συνεχίζοντας με τις διαφορές της έκδοσης All Terrain συγκριτικά με τις υπόλοιπες C-Class Estate, έχουμε νέα προγράμματα οδήγησης με το όνομα Offroad και Offroad+, εκτός των Eco, Comfort, Sport και Individual. Στα ατού της συμπεριλαμβάνεται και το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου κατάβασης (Hill Descent Control) αλλά και νέες ενδείξεις στο σύστημα infotainment όπως η κλίση του αυτοκινήτου (εμπρός-πίσω και στο πλάι), αλλά και τη γωνία του τιμονιού για να έχει ο οδηγός καλύτερη εικόνα κατά τη διάρκεια της οδήγησης εκτός δρόμου.

Επίσης υπάρχει και μια ψηφιακή πυξίδα για να του θυμίζει ότι βρίσκεται μέσα σε μια C-Class All Terrain. Σημειώστε ότι σε σχέση με τις «απλές» αδερφές της, η All Terrain είναι κατά 4 χιλιοστά μακρύτερη (4.755 χλστ συνολικά) και κατά 21 χιλιοστά πλατύτερη (1.841 χλστ συνολικά).

Κατά τα λοιπά, η All Terrain βασίζεται στο πλουσιότατο επίπεδο εξοπλισμού Avantgarde, οπότε δεν παρατηρείται καμία έλλειψη, ακόμη και στη βασική εκδοχή. Στο εσωτερικό υπάρχουν οθόνες 10,25 ιντσών για πίνακα οργάνων και σύστημα infotainment, ενώ δίνεται η δυνατότητα upgrade σε ακόμη μεγαλύτερες των 12,3 ιντσών. Η νέα Mercedes-Benz C-Class All Terrain αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης στο τελευταίο τρίμηνο του 2021.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...