Την άνοιξη στην Ελλάδα η Mercedes EQA: Ηλεκτρικό crossover με αυτονομία 420 km (video)

Παγκόσμια πρεμιέρα για το compact ηλεκτρικό της γερμανικής μάρκας, το οποίο εφοδιάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 190 ίππων

  • -
  • -

Με την έκδοση EQA 250 γίνεται το λανσάρισμα στην ευρωπαϊκή αγορά του compact ηλεκτρικού crossover της Mercedes-Benz. Οι πωλήσεις της σε ορισμένες χώρες θα αρχίσουν στις 4 Φεβρουαρίου (με βασική τιμή στη Γερμανία τα 47.540 ευρώ), ενώ στη χώρα μας το αυτοκίνητο αναμένεται την άνοιξη, με τις τιμές να γίνονται γνωστές εντός του Φεβρουαρίου.

Η μήκους 4,46 μ. EQA διατηρεί τους σχεδιαστικούς δεσμούς της με την GLA, όμως σημεία όπως τα φωτιστικά σώματα τονίζουν το χαρακτήρα της. Όπως όλα τα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προσφέρει ευρύχωρο εσωτερικό για τους επιβάτες της, με τον όγκο του πορτμπαγκάζ να είναι στα 340 lt. Το βάρος της ξεπερνά τους 2 τόνους (2.040 kg), λόγω της παρουσίας της μπαταρίας ιόντων λιθίου, η οποία έχει χωρητικότητα 66,5 kWh.


Πλήρως φορτισμένη προσφέρει αυτονομία άνω των 400 km στον κύκλο WLTP. Η φόρτισή της από το 10% στο 100% σε wallbox διαρκεί 5 ώρες και 45 λεπτά, ενώ σε ταχυφορτιστή DC 400V από το 10% στο 80% σε μόλις 30 λεπτά. Μελλοντικά θα λανσαριστεί έκδοση της EQA με μεγαλύτερη μπαταρία, η οποία θα χαρίζει αυτονομία άνω των 500 km.

Το ηλεκτρικό μοτέρ της EQA αποδίδει 140 kW (190 ίππους) και 375 Nm ροπής. Η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 km/h. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 8,9 sec. Η τετρακίνητη έκδοση της EQA που θα λανσαριστεί αργότερα, θα έχει συνδυαστική ισχύ άνω των 270 ίππων.

Στο εσωτερικό της κυριαρχεί το ψηφιακό ταμπλό με το σύστημα MBUX να αποτελεί τον προσωπικό βοηθό του οδηγού. Μέσω του συστήματος πλοήγησης, ο τελευταίος μπορεί να βλέπει τους διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης στη διαδρομή του, ακόμη και σε ποιους υπάρχει ελεύθερη θέση για φόρτιση!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...