Hispano Suiza Carmen Boulogne: Μόλις πέντε κομμάτια του ισπανικού hypercar (video)

Αμιγώς ηλεκτρικό, με 1.100 ίππους και σε ελάχιστα κομμάτια. Ιδού το 2ο μοντέλο της Hispano Suiza

  • -
  • -

Η Ηispano Suiza παρουσίασε το δεύτερο μοντέλο της, την Carmen Boulogne. Μία αναβαθμισμένη εκδοχή της Carmen, η οποία είναι αμιγώς ηλεκτρική και είναι κατασκευασμένη στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Η Hispano Suiza«αναστήθηκε» τα τελευταία χρόνια και οι περισσότεροι τη θυμούνται από τη δεκαετία του ’20. Τότε, η Bougloneαποτέλεσε την αγωνιστική και ακραία έκδοση της H6 Coupe, η οποία κυριάρχησε σε σειρά αγώνων. Η σημερινή Carmen Boulogne ακολουθεί τα χνάρια εκείνου του μοντέλου.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του σήμερα αποδίδει 1100 ίππους χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις στην αναβαθμισμένη εκδοχή της Carmen. Με βάρος που αγγίζει τα 1.630 κιλά, μόλις 2,6 seαπαιτούνται για τα πρώτα 100 km/hαπό στάση, ενώ η τελική της ταχύτητας περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 290 km/h/. Το μειωμένο βάρος προέκυψε μετά από εκτενή χρήση κάρμπον σε οροφή στο υποπλαίσιο, αλλά και τα διαφορετικά υλικά κατασκευής της ανάρτησης.


Η κινητήρια μονάδα της Boulogne είναι εξελιγμένη μέσα από την εμπλοκή της εταιρείας στη Formula E και έχει κατασκευαστεί στα εργαστήρια της Hispano Suiza στη Βαρκελώνη. Η ροπή αγγίζει το εκπληκτικό νούμερο των 1.600 Nm, στοιχείο που επιτρέπει στην Carmen Boulogne ασύλληπτες τιμές επιτάχυνσης. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 80 kWh και προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χιλιομέτρων. Και αυτή έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από την ισπανική εταιρεία, ενώ σε ταχυφορτιστή χρειάζεται μόλις 30 λεπτά για γεμίσει από το 30 στο 80%.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΜΙΑ CARMEN BOULOGNE

Μόλις πέντε Carmen Boulogneθα κατασκευαστούν συνολικά, με τα συνολικά μοντέλα που θα παράγει η Hispano Suiza μαζί με την απλή Carmen να αγγίζουν τα 19. Αν ενδιαφέρεστε να παραγγείλετε μία, θα πρέπει να γνωρίζετε πως εκτός από τα 1.65 εκ. ευρώ που θέλει η ισπανική εταιρεία, θα πρέπει να περιμένετε και δώδεκα μήνες μετά την παραγγελία σας, αφού αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται για την χειροποίητη κατασκευή της…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...