Ετοιμάζει υβριδική Corvette η Chevrolet;

Φήμες κάνουν λόγο για 900 ίππους και τετρακίνηση

  • -
  • -

Μία καμουφλαρισμένη C8 Corvette εντοπίστηκε στο δρόμο, πυροδοτώντας νέα σειρά φημών αναφορικά με το λανσάρισμα υβριδικής έκδοσης του αμερικανικού muscle car. Η κεντρομήχανη C8 παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι και προσφάτως άρχισε να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ. Με δεδομένο το γεγονός ότι η General Motors θα επενδύσει 20 δις δολάρια σε ηλεκτρική και υβριδική τεχνολογία, δημιουργήθηκε έντονη φημολογία αναφορικά με το λανσάρισμα μίας υβριδικής Corvette.

Το συγκεκριμένο σενάριο ενισχύουν οι εικόνες που δείχνουν μία σειρά από διακόπτες διακοπής του ρεύματος στο αμάξωμα, ενώ είναι φανερό ότι γίνεται μέτρηση της εκπομπής ρύπων σε πραγματικές συνθήκες. Πάντως, τα αμερικανικά μέσα αναφέρουν ότι η Corvette θα προσφέρεται σε πληθώρα εκδόσεων, όπως η Gran Sport, η Ζ06 και η ZR1. Θα βασίζονται στην κουπέ αλλά και την ανοικτή έκδοση, ενώ θα χρησιμοποιούν διαφορετικούς κινητήρες. Αυτή τη στιγμή το αμερικανικό μοντέλο προσφέρεται με το ατμοσφαιρικό 8κύλινδρο σύνολο των 6,2 λίτρων απόδοσης 502 ίππων και 637 Nm ροπής. Στο μέλλον θεωρείται δεδομένη η παρουσίαση και του ίδιου συνόλου με την προσθήκη τούρμπο, πιθανότατα για την Z06.

Η φήμη λοιπόν που κυκλοφορεί στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι ότι η έκδοση ZR1 της C8 Corvette θα είναι αυτή με υβριδική τεχνολογία, με την μπαταρία τοποθετημένη στον εμπρός άξονα. Κάτι που σημαίνει ότι θα είναι και η πρώτη τετρακίνητη Corvette στην ιστορία! Η ισχύς της αναμένεται να αγγίζει τους 900 ίππους, ενώ η παρουσίαση της υπολογίζεται το 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...